Demokrat Parti Ulusal Güçler Gazimağusa İlçe Kadın Örgütü, DP Ulusal Güçler Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş’ın eşi Müge Denktaş himayelerinde ‘Dayanışma Çayı’ düzenledi.
Beraberlik ve dayanışmayı pekiştirmek amacıyla düzenledikleri çay partisinde partililer hem eğlendiler, hem de karşılıklı istişarede bulundular.
Müge Denktaş himayelerinde tertiplenen çay partisi dün Arkın Palm Beach Hotel’de gerçekleştirildi.

ÇAY PARTİSİNE CUMHURBAŞKANI DR. DERVİŞ EROĞLU’NUN EŞİ MERAL EROĞLU’DA KATILDI.
Çay partisine, Çevre ve Doğal Kaynaklar Bakanı Hakan Dinçyürek’in eşi Sibel Dinçyürek, DP Ulusal Güçler Milletvekili ve Gazimağusa İlçe Başkanı Fikri Ataoğlu’nun eşi Çiğdem Ataoğlu, Gazimağusa Belediye Başkanı İsmail Arter’in eşi Neva Arter, Tatlısu Belediye Başkanı Hayri Orçan’ın eşi Kamile Orçan, eski Milletvekili Hatice Faydalı ve çok sayıda partili kadının yanı sıra Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu’nun eşi Meral Eroğlu’da katıldı.

MERAL EROĞLU; “SEVGİLİ DOSTLAR BU DESTEK YALNIZCA DERVİŞ EROĞLU’NA DEĞİL, AYNI ZAMANDA KENDİ ÜLKEMİZE, ÇOCUKLARININ GELECEĞİNE, MİLLİ DAVAYA, MERHUM KURUCU CUMHURBAŞKANIMIZ DENKTAŞ’IN MEŞALESİNİ AŞAĞILARA İNDİRMEDEN DEVAM ETTİRMEK İÇİN KULLANACAĞINIZ OYLARDIR. BU NEDENLE DE OLDUKÇA KIYMETLİDİR.”

Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun eşi Meral Eroğlu, DP Ulusal Güçler Kadın Örgütü’ne kürsüden hitap ederken, bu dayanışma ortamında bulunmaktan duyduğu mutluluğu ifade etti.
Dr. Derviş Eroğlu’na verilen destekten ötürü kadın örgütü vasıtasıyla tüm DP Ulusal Güçler’e candan teşekkür eden Meral Eroğlu, verilen desteğin sadece Eroğlu’na değil, aynı zamanda kendi geleceğimiz içinde önemli olduğunu ifade etti.
Meral Eroğlu; “Sevgili dostlar bu destek yalnızca Dr. Derviş Eroğlu’na değil, aynı zamanda her bireyin kendi ülkesine, kendi geleceğine, en önemlisi de çocuklarının geleceğine, milli davaya, merhum Kurucu Cumhurbaşkanımız Rauf Denktaş’ın meşalesini aşağılara indirmeden devam ettirmek için kullanacağınız oylardır. Bu nedenle de oldukça kıymetlidir.”

EROĞLU: “BİRLİKTE ÇALIŞACAK VE İNANIYORUM Kİ BİRİNCİ TURDA TÜM İLÇELERDE HEP BERABER KUTLAMA YAPACAĞIZ”
Gerek DP Ulusal Güçler, gerekse UBP desteğiyle Derviş Eroğlu’nun birinci turda kazanmaması için hiçbir nedenin olmadığını da vurgulayan Meral Eroğlu; “gönül birliği, sevgi ve de saygı ile çalışmak yeterli olacaktır” dedi.
Kadınların önemine de dikkati çeken Cumhurbaşkanı Derviş Eroğlu’nun eşi Meral Eroğlu, konuşmasını; “her platformda dile getiriyorum bir kez daha belirtmek isterim ki, kadınlar tüm seçimlerin galibidir. Birlikte çalışacak ve inanıyorum ki birinci turda tüm ilçelerde hep beraber kutlama yapacağız” sözleriyle noktaladı.
MÜGE DENKTAŞ: “YARIN BUGÜNKÜNDEN DAHA KALKINMIŞ, DAHA MÜREFFEH, DAHA BEREKETLİ OLACAKTIR”
DP Ulusal Güçler Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş’ın eşi Müge Denktaş’da buradaki konuşmasında partili kadınlarla gerek hasret gidermek, gerekse istişarede bulunmak amacıyla düzenlenen dayanışma çayının güzel ve anlamlı bir vesile olduğunu söyledi.
Denktaş, kısıtlı olanaklarla halka en iyi hizmet verme çabalarının tüm hız ile devam etmekte olduğuna belirterek; “eminim ki yarın bugünkünden daha kalkınmış, daha müreffeh, daha bereketli olacaktır” dedi.
Cumhurbaşkanlığı seçimleri ile ülke gündemine de değinen Müge Denktaş, son günlerde emin ve güvende olduğumuz önemli tek konunun Kıbrıs meselesi olduğuna da dikkati çekerek, DP Ulusal Güçler için vazgeçilmez olanın Egemenlik, Eşitlik ve Türkiye’nin etkin ve fiili garantisi olduğunu belirtti.


MÜGE DENKTAŞ: “DESTEĞİMİZ DR. DERVİŞ EROĞLU’NA”

Görüşme masasında hiçbir tereddüde yer verilmeden, tavizsiz bir şekilde Kıbrıs Türk Halkını’nın haklarının sımsıkı savunulmakta olduğunu söyleyen Denktaş, yaklaşmakta olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Dr. Derviş Eroğlu’na vermiş oldukları desteğe de dikkati çekerek; “Yaklaşmakta olan Cumhurbaşkanlığı seçiminde kendi güvenliğimiz ve geleceğimiz için, bizi kenetleyen ve önemli unsur olan milli davayı layığıyla sahiplenecek ve temsil ettiği için, merhum liderimiz Rauf Raif Denktaş’ın yaktığı bağımsızlık meşalesini en güvenli bir şekilde daha ileriye taşıyabileceği için desteğimiz Dr. Derviş Eroğlu’na olacaktır” dedi.
DP Ulusal Güçler Genel Başkanı, Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş’ın eşi Müge Denktaş konuşmasının sonunda ise, parti Kadınlarına her zamankinden çok daha büyük görevler düştüğünü, bu görev ve sorumluluk bilinci içinde olduklarını söyledi.

ESEN YALIN AKTOPRAK: “BÜYÜK BİR KIVANÇLA İFADE EDİYORUM Kİ, KADIN ÖRGÜTÜMÜZ EN ZORLU DÖNEMDE DAHİ PARTİMİZE VE ONUN TEMSİL ETTİĞİ DEĞERLERE SAHİP ÇIKMIŞTIR”

DP Ulusal Güçler Kadın Örgütü Genel Başkanı Esen Yalın Aktoprak’da konuşmasının başında, parti kadın örgütünün her dönem parti ilkelerine, hedeflerine ve önem verdiği değerlere sahip çıktığını ve koruduğunun altını çizerek başladı.

Aktoprak: “büyük bir kıvançla ifade ediyorum ki, siz değerli arkadaşlarım en kötü dönemde dahi ve hatta yedi yılı aşkın muhalefet döneminde bile partimize ve onun temsil ettiği değerlere sahip çıktınız.”

Kadınlarının bu inançlı mücadelesinin de katkılarıyla son genel seçimlerde DP Ulusal Güçler’in başarı ile sandıktan çıktığını ve bugün hükümet ortağı olmanın verdiği sorumlulukla ülkeye ve ülke insanına hizmet ettiğini söyledi.

Bugün ülkenin yeni bir yol ayrımında olduğunu da belirten Aktoprak, Nisan ayında gerçekleşecek olan Cumhurbaşkanlığı seçimlerine de atıfta bulunarak; “bu seçimler sonunda ya istikrar devam edecek ve geleceğe güvenle bakabileceğiz, ya da karmaşa ve belirsizlik bizi esir alacak” dedi.

AKTOPRAK; “ŞUNDAN HİÇ KİMSENİN ŞÜPHESİ OLMASIN Kİ, CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİNDE CANLA BAŞLA ÇALIŞACAĞIZ. VE ADAYIMIZ DR. DERVİŞ EROĞLU YENİDEN CUMHURBAŞKANI SEÇİLECEKTİR”
DP Ulusal Güçler olarak istikrarın devamı ve güvenli geleceği temin etmek için bağımsız aday olan Cumhurbaşkanı Dr. Derviş Eroğlu’nu destekleme kararını yineleyen Esen Yalın Aktoprak; “şundan hiç kimsenin şüphesi olmasın ki, DP Ulusal Güçler Kadın Örgütü bundan önceki bütün seçimlerde olduğu gibi, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde de, sadece Gazimağusa’da değil, bütün köy ve kasabalarda yine canla başla çalışacak, bu çalışmalar sonucunda da adayımız Dr. Derviş Eroğlu yeniden Cumhurbaşkanı seçilecektir” dedi.

DP Ulusal Güçler Kadın Örgütü Genel Başkanı Esen Yalın Aktoprak konuşmasının sonunda ise başta Müge Denktaş olmak üzere, etkinliğin düzenlenmesinde yardım ve destekte bulunan tüm herkese teşekkür etti.

MİDEM:
İlçe Yönetimi adına hanımlara seslenen DP Ulusal Güçler Gazimağusa İlçe Kadın Örgütü Başkanı Fatma Midem Kaygan ise, birlik, beraberlik ve dayanışmayı pekiştirmek adına düzenledikleri çay partisine gösterilen yoğun ilgiden duyduğu memnuniyeti ifade ederek tüm misafirlere Kadın Örgütü adına teşekkür etti.

Konuşmaların sonunda, çiçek takdimi gerçekleşti.

KEREM VE MELİH EKİLİSİNİN SAHNE PERFORMANSI EŞLİĞİNDE HANIMLAR GÜN BOYU GÖNÜLLERİNCE EĞLENDİ.

ETKİNLİKTE AYRICA SERTAÇ İPEKÇİOĞLU YÖNETİMİNDEKİ OTHELLO FOLKLÖR DERNEĞİ’NİN KIBRIS’A ÖZGÜ MUHTEŞEM HALK DANSLARI GÖSTERİSİ İSE İZLEYENLERİ BÜYÜLEDİ.

Kerem ve Melih ekilisinin sahne aldığı çay partisinde hanımlar gün boyu gönüllerince eğlendi.
Etkinlikte ayrıca Sertaç İpekçioğlu yönetimindeki Othello Folklör Derneği’nin Kıbrıs’a özgü muhteşem Halk Dansları gösterisi izleyenleri büyüledi.
 
Editör: TE Bilisim