Demokrat Parti’nin (DP) “Demokrat Parti-Ulusal Güçler” (DP-UG) adının resmileşeceği olağanüstü kurultayı, Lefkoşa Atatürk Spor Salonu’nda başladı.

Ulusal Birlik Partisi’nden istifa eden 8 milletvekilinin katılmasının ardından “DP-UG” adını alması kararlaştırılan DP’nin olağanüstü kurultayının yapıldığı salon, KKTC, Türkiye, DP bayrakları ve Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş’ın büyük posteriyle süslendi.

Salon dışında davul zurna ekibi, gelen milletvekillerini ve delegeleri karşılarken salonda ayrıca “Gerçek değişim başlıyor. KKTC yenileniyor. Yeni yönetim, yeni anlayış, yeni siyaset. Yeni bir dönem başlıyor” sloganları dikkat çekiyor.

Kurultay öncesinde marşlar ve şarkılar çalındı. Özellikle DP’ye yeni katılan milletvekilleri, delegelerle el sıkıştı, sohbet etti ve basına da demeçler verdi.

DP kurultayını çok sayıda basın mensubu izliyor ve bazı televizyon kanalları da canlı yayımlıyor.

Saat 18.45’te DP Genel Başkanı Serdar Denktaş’ın eşi Müge Denktaş’la birlikte salona girmesi ve delegeleri selamlamasıyla başlayan DP Olağanüstü Kurultayı’nda DP Genel Sekreteri Bengü Şonya açılışı yaptı.

Şonya, nisap bulunduğunu ve kurultayın başladığını ilan etti.

ŞONYA: “İKTİDARA HER GELDİĞİMİZDE HALKIN YÜZÜ GÜLDÜ”

Aralarına katılan arkadaşlarıyla İrsen Küçük hükümetini bugün tarihe gömdüklerini söyleyen Bengü Şonya, yoktan var olan DP’nin hem sağ sol düşüncenin eleştirileriyle zorluklar yaşadıklarını ancak tabandan aldıkları güçle bunları aştıklarını; iktidara her geldiklerine halkın yüzünün güldüğünü; iktidardan her uzaklaştıklarında halkın kaosa sürüklendiğini savundu.

Bengü Şonya, özel ve serbest yayıncılığın, çok sesliliğin öncüsü olduklarını; Kuzey ve Güney arasındaki kapıların açılmasını sağladıklarını; iktidarın artık kendilerinden sadece 53 gün uzakta olduğunu iddia etti.

“BİRİNCİ PARTİ ÇIKACAĞIZ”

Şonya, 28 Temmuz seçiminden birinci parti çıkacaklarını savunarak, hükümeti kuracaklarını ve yeni bir şafağın müjdecisi olacaklarını; tek ses ve tek nefes olarak başaramayacakları hiçbir şey olmadığını söyledi.

Şonya’nın konuşmasından sonra Başkanlık Divanı’nın oluşumuna geçildi. Mehmet Erol Aktoprak başkanlığındaki divanda Hüsnü Engür, Eribe Yağcıoğlu, Salih Defteralı, Fatoş Midem ve Münür Öztürk görev aldı. 
Editör: TE Bilisim