CTP-BG Lefkoşa milletvekili Birikim Özgür, Türkiye'nin milli günlerinde resmi tatil ve geçit törenlerinin artık yapılmamasını istedi.
    Bu konudaki görüşlerini sosyal paylaşım sitesindeki özel hesabında yazan Özgür'ün açıklaması şöyle:

    "Türkiye'nin milli günlerinde Kıbrıs'ta resmi tatil ve resmi geçit törenleriyle kutlama yapmaktan vazgeçmemizin zamanı geldi de geçiyor bile.

    Bir an önce cesur adımlar atmamız gerekiyor bu konuda.

    Zira bizde çocuklar kamu okullarında yılda yaklaşık 405 saat ders görüyorken Türkiye'de 600 saat ders görüyorlar. OECD ortalaması 701, Güney'de 840.

    ...

    Mustafa Kemal Atatürk ekonomide, sağlıkta, sanatta, sporda nerede bir problem varsa onun temelinde eğitimin yattığını bilen ve bunun için mücadele veren birisiydi. Herhalde Atatürk ve arkadaşları Türkiye Cumhuriyeti'ni Kıbrıslı Türk öğrenciler daha fazla tatil yapsın diye kurmamıştı...

    Türkiye'de devletin uzun yıllar boyunca çok yanlış yönetildiği de ortadadır. Bir Kürt anası anlatabilir bunu en iyi. Biz Kıbrıslılar barışın değerini iyi bilen insanlarız. Bir Türk ırkçısı karşısında bir Kürt'ün, bir Kürt ırkçısı karşısinda da bir Türk'ün nasıl hissedebileceğini çok iyi biliriz.

    Bu 29 Ekim'de Türkiye'de barış, kardeşlik ve bir arada yaşama bilinci, tanklı tüfekli askeri geçit törenlerini gölgede bıraksın.

    Bölge barışına dair anlamlı mesajların verileceği güzel bir 29 Ekim olsun..."

Editör: TE Bilisim