Kıbrıs Türk Öğretmenler Sendikası (KTÖS), ana ve ilkokullarda bugün başlayan yeni eğitim-öğretim yılında birçok okulun öğretmensiz açıldığını savunarak, “kaos” olarak nitelediği bu durumun temel sorumlusunun Milli Eğitim Bakanı ile bakanlık yetkililerinin olduğunu kaydetti.

KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil yazılı açıklamasında, bakanlığın sendikanın uyarılarına rağmen adım atmadığını belirterek, bakanlık ve siyasilere yönelik suçlamalarda bulundu.

Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova’nın okulların açılacağı ve sorunların giderilmediği bir dönemde ailesi ile birlikte Avrupa’ya tatile gittiğini ifade eden Elcil, öğretmen eksikliklerinin tamamlanmadığı okulları şöyle sıraladı:

“Dipkarpaz İlkokulu, Ziyamet İlkokulu, Kumyalı İlkokulu, Büyükkonuk İlkokulu, Yedikonuk İlkokulu, Dörtyol İlkokulu, Şht. Hüseyin Akil İlkokulu, Canbulat İlkokulu, Yeni Boğaziçi İlkokulu, Geçitkale İlkokulu, Haspolat İlkokulu, Necati Taşkın İlkokulu, Esentepe İlkokulu, Çatalköy İlkokulu, Aydınköy İlkokulu, Doğancı İlkokulu, Karaoğlanoğlu ilkokulu, Şht. Hasan Cafer İlkokulu, Lefkoşa Özel Eğitim ve İş Eğitim Merkezi, Lefkoşa Özel Eğitim okulu, Şht. Tuncer İlkokulu, Lapta İlkokulu, Karşıyaka İlkokulu, Gaziköy Anaokulu.”

Dipkarpaz İlkokulu’ndaki öğretmenlerin topluca yer değiştirme talebinin bakanlık tarafından umursanmadığını savunan KTÖS Genel Sekreteri Elcil, Gönyeli Fazıl Plümer Anaokulu’nun yeni binasının tamamlanmadığını, Şht. Hüseyin Akil İlkokulu’nun profilden sınıfta eğitime başladığını, Çağlayan Cumhuriyet İlkokulu’nun binasının kullanımı ile ilgili LTB ve KTMMOB’un inceleme yaptığını anlattı.

Elcil, şunları kaydetti:

“Hiçbir sorun yoktur, öğretmen sendikaları abartıyor’ diyen Eğitim Bakanı Sayın Özdemir Berova projesiz, ihalesiz okullara barakalar yaparken, öğretmensiz okullar dururken, başta oturan yandaşlarını da korumaktadır. Bilinmelidir ki, her işi, bilen yapmalıdır. Nasıl ki, öğretmenler doktorluk yapamıyorsa, marangozlar da kuyumculuk yapamaz. Yapar ise bugünkü kaos doğar…”
Editör: TE Bilisim