Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Genel Başkanı Cemal Özyiğit, ülkedeki tüm üniversitelerin üzerinde olan, üniversiteleri denetleme ve değerlendirme, hatta üniversite açma ve kapatma yetkisine sahip olan YÖDAK’ın, bir üniversitenin güdümünde hareket eden bir konuma düşürülmesinin üzücü ve düşündürücü olduğunu belirterek, “YÖDAK, gerçek anlamda demokratik ve özerk olmalıdır” dedi.

Özyiğit, Kıbrıs Türk halkının varoluş kavgasında barış, demokrasi ve emek mücadelesinde daima en ön saflarda yer alan ilkokul öğretmenlerinin yetiştirildiği Öğretmen Koleji’nin şimdiki adıyla Atatürk Öğretmen Akademisi’nin kapatılmasına yönelik adımlar atılmasının da kabul edilemez olduğunu vurguladı.

“YÖDAK’ın görevi, zaten yetiştirilmekte olan alanlarda daha fazla gencimizi ‘diplomalı işsizler’ ordusuna katmak değildir” diyen Özyiğit, YÖDAK’ın, ekonomik örgütler, meslek kuruluşları ve üretici birlikleri ile görüşerek, Milli Eğitim Bakanlığı ile de işbirliği yaparak gençlerin ihtiyaç alanlarında yetiştirilmesi için düzenlemeler yapması, gerekirse yeni bölümler açılmasını önermesi gerektiğini kaydetti.

Bir süreden beridir YÖDAK ve YÖDAK Başkanı’nın icraatlarının kamuoyunda tartışıldığını anımsatan Özyiğit, ilgili iddia ve belgelerin üzerine gidilerek ‘suç’ ve ’suçlu’ varsa ortaya çıkarılarak gereken önlemlerin ivedi olarak alınmasını talep etti. Özyiğit, bu bağlamda Cumhurbaşkanı, Hükümet ve Savcılığın işbirliği içinde olaya ivedilikle müdahale etmesi gerektiğini vurguladı.

TDP Basın Bürosu 

Editör: TE Bilisim