Turkcell Gönüllüleri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı Lefkoşa Özel Eğitim ve İş Eğitim Merkezi’nde coşkuyla kutladı.

“Engeller Ortadan Kalksın, Öğrenmeyen Kalmasın” diyerek el ele veren, Turkcell çalışanlarından oluşan Turkcell Gönüllüleri, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusunu Lefkoşa Özel Eğitim ve İş Eğitim Merkezi’ndeki “Uygulama Evi”nde kutladı.
Zihinsel engelli veya özel eğitime muhtaç çocukların da unutulmaması, ortak yaşam alanımız içindeki birliktelik bilincinin yükseltilmesi ve engellilere yönelik farkındalığın artırılması için düzenlenen etkinliğe tüm gönüllüler katkı koydu. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı eğlenceli oyunlar, patlamış mısır ve pamuk şekeri ikramları yanı sıra çocukların gönülden sevdiği Turkcell’inmaskotuCello ile hep birlikte coşkuyla kutlandı.

‘Bu coşkuyu her zaman yaşayalım’

Lefkoşa Özel Eğitim ve İş Eğitim Merkezi’nde Turkcell Gönüllüleri’nin yapımını üstlendikleri ‘Uygulama Evi’ geçtiğimiz aylarda hayata geçmişti. Ardından öğrenciler kendi el emekleriyle ürettikleri ürünleri Turkcell Genel Müdürlüğü’nde kermes düzenleyip sergilemişler, çalışanların beğenisine sunmuşlardı. Bu özel ürünleri satın alarak öğrencilere destek olan Kuzey Kıbrıs Turkcell çalışanları bu kez de 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı içinöğrencilerin yanındaydı.
“Gelin Onların Umudu Olalım” diyen Turkcell Gönüllüleri, “çocuklarımızla her zaman birlikte olalım, bu coşkuyu sadece bir gün değil onlarla her zaman yaşayalım, yaşatalım” çağrısı da yaptı.

‘23 Nisan coşkusunu bir aile olarak kutladık’


Lefkoşa Özel Eğitim ve İş Eğitim Merkezi Müdürü Soner Öyken yaptığı açıklamada 23 Nisan coşkusunu bir aile gibi kutlamanın ve çocukların mutluluğunun önemini dile getirdi.
Öyken, Kuzey Kıbrıs Turkcell’in geçtiğimiz aylarda öğrencilerin günlük yaşamlarını kolaylaştıracak Uygulama Evi’ni hayata geçirmesinin ardından, yeni pratikler kazandığını söyledi. Bu pratiklerin öğrencilere önemli faydalar sağlayacağını hatırlatan Öyken “Turkcell Gönüllüleri’ne 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda da bizleri yalnız bırakmadıkları ve çocuklarımıza böylesi güzel sevinçleri yaşattıkları için bir kez daha teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

50 bini aşkın çocuk

Türkiye ve Kuzey Kıbrıs’taki Turkcell çalışanlarının oluşturduğu ve bugüne kadar 50 bini aşkın çocuğa ulaşan Turkcell Gönüllüleri, 2008’den bugüne faaliyetlerini sürdürürken Kuzey Kıbrıs’ta da birçok projeye imza atmıştır.
Gönüllü çalışmalara maddi manevi destek veren Turkcell Gönüllüleri, “Elimizi taşın altına koyup, hep birlikte bir şeyleri değiştirebileceğimize, bir çocuğun bile ufkunu açmanın paha biçilmez değerine inanıyoruz” sözleriyle kendilerini tanımlıyorlar.

 
Editör: TE Bilisim