Cumhuriyet Meclisi Başkan Yardımcısı CTP Milletvekili Fazilet Özdenefe tarafından yayımlanan açıklamaya, CTP Milletvekilleri Doğuş Derya, Sıla Usar İncirli, Fide Kürşat, Filiz Besim, Şifa Çolakoğlu ile Bağımsız Milletvekilleri Ayşegül Baybars ve Jale Refik Rogers imza koydu.

Açıklamada, ülkede yaşayan tüm kadınların temel insan haklarına yapılan bir saldırı olarak değerlendirilen ifadelerin görmezden gelinmesi veya kabullenilmesinin halkın seçilmiş vekilleri olarak söz konusu olmadığına vurgu yapıldı.

“Günümüz dünyasında kadınların insan haklarının temelini oluşturan medeni haklar başta olmak üzere, kadınların ekonomik, fiziksel ve cinsel tüm haklarına taarruz eden seminerler düzenlemek Din İşleri Dairesi başkanlığının görevlerini suistimal etmektir” ifadelerine yer verilen açıklamada, Kıbrıs Türk halkının çağdaş, ilerici değerlerle yaşamaya alışmış, demokratik bir halk olduğuna dikkat çekildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Demokrasinin vazgeçilmez unsurlarının başında da toplumsal cinsiyet eşitliğine ve kadın haklarına saygılı bir devlet yapısı gelmektedir. Bu bağlamda kendisi bir devlet görevlisi olarak atanan Ahmet Ünsal'ın kadınların özel ve kamusal alanlarda nasıl yaşayacaklarına dair demokrasi ile bağdaşmayan vaazlar vermesi kabul edilebilir değildir.  

Sahte diploma soruşturmasında yeni tutuklamalar... Sahte diploma soruşturmasında yeni tutuklamalar...

Kadınların bireysel ve medeni haklarına müdahale eden hiç bir yaklaşıma müsaademiz olmadığı gibi, kadınların yaşamları hakkında söz söylemenin hiçbir kurum yetkilisinin görevi olmadığını belirtmek isteriz.   

Bu vesileyle, Cumhuriyet Meclisi'nin kadın vekilleri olarak Ünsal’a görevlerini hatırlatır, kendisini sarf ettiği sözlerden dolayı kınadığımızı kamuoyunun bilgisine getiririz.”

Editör: Haber Merkezi