Ahmet Kaşif, Türkiye Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Tayfun Acarer ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Bakan Kaşif kabulde yaptığı konuşmada, bilişimdeki altyapı daha iyi bir seviyeye getirildiği takdirde bilişim sektörünün Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC)’de kalkınmanın “önde gelen sektörü” olacağını söyledi.

Türkiye’nin bunu yakaladığını KKTC’nin de bunu yakalayamaması için bir neden bulunmadığını ifade eden Kaşif, ülkede bilişim’in gelişeceğine inandığını belirtti.

Kaşif, bilişim alanında koydukları katkılardan dolayı Acarer’e teşekkür etti.

ACARER

Türkiye Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu Başkanı Tayfun Acarer, eylül başında Ahmet Kaşif’in de katıldığı İstanbul’daki Ulaştırma Denizcilik Haberleşme Şurası’nın ayrı bir önemi olduğunu, Türkiye’nin 2023’te ekonomisi en güçlü 10 ülkenin içerisinde yer almayı hedeflediklerini, bu nedenle Şura’nın bilişim alanında yol haritasını belirlenmesi açısından önemli olduğunu kaydetti.

Türkiye ile KKTC arasında işbirliğinin her zaman iyi olduğunu kaydeden Acarer, ihtiyaç duyulan alanlarda her tür desteği vermeye hazır olduklarını da kaydetti.

Türkiye’de 2012’de ekonominin yüzde 5 büyümesine karşın bilişim sektöründeki büyümenin yüzde 18 olarak gerçekleştiğini kaydeden Acarer, bilişim sektöründeki büyümenin yüzde 10’un üzerinde seyrettiğini bu yıl ise yüzde 12-13’lük bir büyümenin beklendiğini ifade etti.

KKTC’nin bilişim adası için çok müsait olduğunu, ülke nüfusunun yaklaşık 7’de binin üniversite mezunu olduğunu ifade eden Acarer, “Bilişim için KKTC kadar uygun bir ülke olduğunu düşünmüyorum. Çok güzel bir coğrafyası var. Bilişimde elde edilen değer de onlarca fabrikadan daha fazla ve temiz bir sektör. Bilişim sektörü Kıbrıs için iyi kullanıldığı takdirde çök önemli fırsatlar getireceğini düşünüyoruz” dedi.

Acarer, Türkiye Ulaştırma ve Denizcilik Bakanı Binali Yıldırım’ın selamını getirdiğini söyledi.

BÜRÜNCÜK

Bilgi Teknolojileri ve Haberleşme Kurumu Başkanı Kadri Bürüncük ise konuşmasında, Türkiye Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nun KKTC’deki haberleşme ve bilişim çalışmalarına önemli katkı koyduğunu kaydetti.

Bürüncük, Türkiye’den gelen heyetle frekans sorunları, yeni teknolojileri, sektördeki kayıt dışı ekonominin kayıt altına alınmasını ve siber güvenlik gibi konuları görüşeceklerini ifade etti. 
Editör: TE Bilisim