BKP Genel Başkanı İzzet İzcan yaptığı yazılı açıklamada, Kıbrıs sorununun çözümü yönünde yabancı devletlerden medet ummanın doğru olmadığı, kapsamlı ve erken çözüm için her iki taraftaki çözüm güçlerinin birlikte harekete geçmesinin şart olduğunu savunarak, ABD’den Kıbrıslıların çıkarlarına çözüm beklentisi içerisinde olmanın, “Ölü gözünden yaş beklemekten farksız” olduğunu ileri sürdü.

NATO çıkarlarını gözeten her hangi bir ABD dayatmasını çözüm adına kabul etmelerinin söz konusu olmadığını ifade eden İzzet İzcan, esas olan tüm Kıbrıslıların ortak çıkarlarını gözeten kapsamlı ve erken federal çözüm olduğunu belirtti.

“Kıbrıslıların, Kıbrıs’ın efendisi olacağı birleşik, bağımsız bir Kıbrıs’ı savunduklarını belirten İzcan, “ABD emperyalizminin boyunduruğunda yaşamayı reddetmeye devam edeceğiz” dedi.

BKP Genel Başkanı İzzet İzcan, Maraş’ın kapsamlı çözümün parçası değil, anahtarı olduğunu iddia ederek, eşzamanlı olarak Maraş’ın iadesi ve Mağusa Limanı ile Ercan Hava Limanı’nın açılmasını talep etti.
Editör: TE Bilisim