Türk-Sen genel başkanı Aslan BıçaklıBakanlar Kurulu'nun grev yasağını eleştirdi. Açıklamada şöyle denildi:
"Umarız ki 15 Aralık 2014 tarihinde 60 günlük GREV yasağı tamamlanana kadar çalışmalarımızın sorunları çözülmüş olur, Aksi takdirde Hükümet edenler 15 Aralıktan sonra GREV yasağı uygulamasını da yasal olarak yapamıyacaklarınıda göz önünde bulundurarak hareket ederler, çünkü bu tarihten sonra bozulacak olan çalışma barışının sorumlusu Hükümet olacaktır" dedi. İşte basın açıklamasının tam metni:

"Federasyonumuza üye Hava Trafik Kontrolörleri Sendikamızın 15 Ekim 2014 tarihinde yapmaya karar verdiği GREVİN, ikinci kez hükümet tarafından 60 günlük süreyle yasaklanmasını şiddetle kınıyoruz. Sendika işyerindeki varolan sorunların çözümü için uzun bir süreden beri hükümet nezdinde bugüne kadar yapmış olduğu tüm iyi niyetli girişimler,malesef söz vermekten öteye geçmemiş ve hiç bir olumlu netice almamıştır.
Bunun üzerine sabrı tükenen çalışanlar ve sendika sesini kamuoyuna duyurmak üzere anayasal ve yasal hak olan GREV hakkını kullanmak istemiş fakat ne acıdır ki ilerici ve demokrat olduklarını iddia eden hükümet tarafından ikinci kez GREV yasaklanmıştır. GREV yasaklarıyla bir yere varılmayacağını vurgularken önemli olanın sorunlara erken ve etkin çözüm üretmek olduğunu hükümet edenlere bir kez daha hatırlatmak isteriz.
Umarız ki 15 Aralık 2014 tarihinde 60 günlük GREV yasağı tamamlanana kadar çalışmalarımızın sorunları çözülmüş olur, Aksi takdirde Hükümet edenler 15 Aralıktan sonra GREV yasağı uygulamasını da yasal olarak yapamıyacaklarınıda göz önünde bulundurarak hareket ederler, çünkü bu tarihten sonra bozulacak olan çalışma barışının sorumlusu Hükümet olacaktır.
Hükümeti bu konuda göreve davet ederken,bu yasaklı zihniyetten dolayı da kınıyoruz."
Editör: TE Bilisim