Demokrat Parti (DP) Ulusal Güçler Lefkoşa İlçe Başkanlığı görevinden istifa eden Ozan Beysan, partisinden değil, özel işlerinin yoğunluğundan dolayı sadece ilçe başkanlığı görevinden istifa ettiğini belirterek, yerine biri görevlendirilinceye kadar görevinin başında olduğunu bildirdi.

DP Ulusal Güçler Genel Merkezi’nden yapılan açıklamada, Beysan’ın, kamuoyuna yansıtıldığı gibi “partiye bir tepki neticesinde” görevinden istifa etmediği, aksine son dönemde artan özel işleri sebebi ile Lefkoşa İlçesi’ne yeterli zamanı ayıramadığından bu kararı aldığı duyuruldu.

Beysan yazılı açılamasında, “Bir süreden beri sürdürdüğüm DP Ulusal Güçler Lefkoşa İlçe Başkanlığı görevinden son dönemde artan işlerim sebebi ile yeterli zaman ayıramadığımdan ve önümüzdeki yerel seçim döneminde ilçenin daha verimli çalışabilmesi için istifa ediyorum” dedi.

Örgüt başkanlarına mesaj gönderdiğine dikkat çeken Beysan, bir ay öncesinde DP Ulusal Güçler Genel Merkezi’ne de yazılı olarak istifa ve gerekçesini sunduğunu dile getirdi.

“İstifamın herhangi bir tepki sebebi ile olmadığının bilinmesini önemle rica ediyorum” diyen Ozan Beysan istifasının; Güzelyurt ve Alsancak’taki istifalarla bağlantısı olmadığını, tamamen özel işlerinin yoğunluğundan kaynaklandığını belirtti.

Yerine biri görevlendirilinceye kadar görevinin başında olduğunun da bilinmesini isteyen DP Ulusal Güçler Lefkoşa İlçe Başkanı Ozan Beysan ayrıca partiden istifa etmediğini, yalnızca ilçe başkanlığı görevinden istifa ettiğine vurgu yaparak; “Yerime biri atanıncaya kadar görevimin başındayım. Ayrıca ben hala DP Ulusal Güçlerim” dedi.
Editör: TE Bilisim