Belediye Emekçileri Sendikası (BES) 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında Güney Kıbrıs’ta örgütlü PEO-SIDIKEK sendikası ile ortak etkinlik gerçekleştirdi.
Kadınların verdiği onurlu ve haklı mücadeleye devam etme, kadınların birlik ve beraberliğini sağlama adına düzenlenen etkinlikler, Lefkoşa Türk ve Rum Belediyesi’nde gerçekleştirildi.
İlk etkinlik saat 10:00’da Lefkoşa Rum Belediyesi’nde müzik dinletisi ile başladı. Ardından saat 12:30’da LTB Kafeteryası’nda bir organizasyon gerçekleştirildi. LTB Başkanı Mehmet Harmancı’nın yanı sıra, Bazı Belediye Meclis üyeleri ile belediye personellerinin de hazır bulunduğu etkinikte 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeni ile hazırlanan kısa film katılımcılara sunuldu.

Harmancı: Kadın ve erkek LTB’de her zaman eşit şartlarda yer alacak
LTB Başkanı Mehmet Harmancı, 8 Mart’ın insana emeği hatırlatması gereken bir gün olduğunu söyledi. Belediye meclis üyeleri ile belediye personelinin dağılımında kadın ve erkek sayısı açısından ciddi bir eşitliğin mevcut olduğunun altını çizen Harmancı, bu durumun memnuniyet verici olduğunu ancak eşitliğinde her zaman için nicel bir şekilde doğru orantıda olması gerektiğini belirtti. Kadına yönelik bakış açısının ciddi bir şekilde değişmesi gerektiğine vurgu yapan Harmancı, “İş yerimizde kadınlara yönelik taciz, şiddet ve tüm incitici yorumlardan uzak bir döneme girmemiz gerekiyor. LTB yönetimi olarak bunun hem uygulayıcısı hem de denetleyicisi olmak zorundayız. Biz işcimizle, memurumuzla dayanışma içerisinde yürümeye devam edeceğiz. Kadın ve erkek bu belediye içinde her zaman eşit şartlarda yer alacak.” dedi.

Atlı: Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu LTB tarihinde bir ilk
LTB Meclis üyesi aynı zamanda LTB Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komisyonu Başkanı Mine Atlı ise yaptığı konuşmada Lefkoşa’da toplumsal cinsiyete dayalı ayrımcılığı ve eşitsizliği ortadan kaldırmak ve toplumsal cinsiyet eşitsizliklerinden zarar gören bireylere yardım edilmesi amacıyla LTB bünyesinde Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Komitesi’nin kurulduğunu belirtti.

Dimitriou: Ortak çalışmalarımız sürecek
PEO-SIDIKEK Temsilcisi Adriana Dimitriou, LTB’li kadın emekçilerle bir arada olmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, yaşamda hiçbir şeyin mücadele edilmeden kazanılmadığına dikkat çekti.
PEO-SIDIKEK ve BES ’in 1989 yılından itibaren kardeşce ilişkiler geliştirdiğine vurgu yapan, Dimitriou “Bugün her zaman olduğundan daha fazla birbirimize yakın olmalıyız. Çabalarımızı daha fazla yoğunlaştırmalıyız” dedi. Kıbrıslı kadının yıllar boyu pek çok güçlüğe karşı dayanarak ayakta kalmayı başardığına vurgu yapan Dimitriou, ortak çalışmalarının süreceğini söyledi.

Erengin: Tüm kesimler üzerine düşen görevi yapmalı
BES Yönetim Kurulu Üyesi Pınar Erengin ise 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nün, emekçi kadınların seslerini yükseltecekleri, emeklerinin onuruyla duruş gösterecekleri bir gün olduğunu söyledi. BES olarak kadının ihmal edildiği bir toplumun varlığını sağlıklı bir şekilde sürdürmesinin mümkün olmadığına inandıklarını söyleyen Erengin, kadınların hak ettiği yere gelebilmesi için tüm kesimlerin üzerine düşen görevleri yerine getirmesi gerektiğini belirtti.
 
Editör: TE Bilisim