Belediye Emekçileri Sendikası (BES), Lefkoşa Türk Belediyesi’nin (LTB) bugünkü noktaya gelmesine neden olanların yargılanmasını istedi.

BES üyeleri, 2012 yılında LTB’de yaptıkları eylem ve grevler sırasında sokaklara “çöp döktükleri” ve “Başbakanlık önünde izinsiz eylem yaptıkları” gerekçesiyle yargılandıkları Lefkoşa Kaza Mahkemesi önünde basın açıklaması yaptı.

Yargılanan personel adına konuşan Belediye Emekçileri Sendikası Genel Sekreteri Mustafa Yalınkaya, 2012 yılından bu yana sosyal güvencesiz çalıştıklarını belirterek, bu amaçla o dönem bir dizi grev ve eylem yaptıklarını anımsattı.

Lefkoşa Türk Belediyesi’nde yaşanan usulsüzlükler ve yolsuzluklarla ilgili olarak o dönemde hükümet edenleri ve Sayıştaylık ile Savcılığı göreve çağırmalarına karşın hiçbir yanıt alamadıklarını savunan Yalınkaya, bugün itibarıyla çalışanların yüzde 10’unun yargılanmayı beklediğini işaret etti. 

Yalınkaya, buna karşın yaşananlara sebep olanların sokaklarda rahat bir şekilde dolaştıklarını savunarak, Sayıştay ve Savcılığı göreve çağırdı. 

Lefkoşa Türk Belediyesi’nin bu noktaya gelmesine neden olanların neden yargılanmadıklarını soran Yalınkaya, onların da yargılanmasını istedi.

Sosyal güvence olmaksızın çalıştırıldıklarını, maaşlarını geç aldıklarını dile getiren Yalınkaya, mevcut hükümetin sosyal güvencesiz çalışan personelin sorunlarına çözüm bulmasını istedi. 

Yalınkaya, Lefkoşa halkına saygılarından dolayı bir süre daha sabredeceklerini, ancak sabırlarının da bir sonu olduğunu söyledi. 
Editör: TE Bilisim