Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova, devlet okullarına başlattığı inceleme ziyaretleri kapsamında Geçitkale İlkokulu, Geçitkale Cumhuriyet Lisesi, Dörtyol İlkokulu, Beyarmudu İlkokulu ve yanında geçen yıl kapatılan Beyarmudu Ortaokulu’nu ziyaret etti.

Milli Eğitim Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Birimi'nden yapılan açıklamaya göre, Bakan Berova, ziyaretlerde, okul idarecilerinden okulların durumu hakkında bilgi aldı, okul aile birliği yetkilileriyle de eksik ve istekler konusunda görüş alışverişinde bulundu.

Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova okul ziyaretlerinde yaptığı açıklamalarda, KKTC geneli tüm okulların, kaliteli eğitim standartlarına ulaştırılabilmesi adına, okulların fiziki altyapısıyla öğretim veren öğretmenlerin huzurlu ve kaliteli eğitim vermelerinin büyük önem taşıdığını belirterek, bakanlık olarak bu yönde çalıştıklarını söyledi.

Berova, “KKTC geneli okullarımız, gerek altyapı donanımı gerekse eğitim kalitesi açısından ileri seviyelerdedir. Başlatmış olduğumuz bu okul ziyaretleri çerçevesinde tüm okullarımızın altyapısal ve alt yapı donanımı açısından ileri seviyelerde olduğunu gözlemliyoruz” dedi.

Eğitim ve iletişim çağında hızla değişim ve gelişim gösteren bir yapıya sahip olunmasından dolayı, eksiklik olarak nitelendirilen faktörlerin hiçbir zaman bitmediğine işaret eden Bakan Berova, bakanlığın, ülkenin geleceği olan nesillerin en güzel ve en kaliteli şekilde yetiştirilebilmesi için tüm okullardaki koşulları iyileştirmek birincil hedefiyle çalıştıklarını vurguladı.

Berova, eksikliklerin çözümü ve sorunsuz bir eğitim sisteminin yaratılabilmesi için okul ziyaretlerine devam edeceğini de belirtti. 
Editör: TE Bilisim