Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, KKTC ve Türkiye’nin her alanda ilişki içerisinde olduğu için aynı saat dilimini kullanmasının doğal olduğunu söyledi.

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, BRT’de yayınlanan Karşı Karşıya programına konuk oldu. Bakan Berova, KKTC’nin dışa açılım kapısının Türkiye olduğunu belirtti.

“Türkiye ile sosyal, ekonomik , kültürel gibi konularda bir ilişki içerisindeyiz” diyen Berova, bu ilişkiler sonucunda KKTC’de de Türkiye ile aynı saat diliminin kullanılmasının doğal olduğunu kaydetti.

Jet lag konusuna da değinen Berova, ülkede bilmeden ve araştırmadan yazılar yazıldığını ve bu yazılanların alay konusu haline getirildiğini kaydetti.
Berova, saat değişikliği yapıldığı tarihlerde de insanların adapte olma güçlüğü çektiğini anlattı.

Bakan Berova, ilkokuıllarda uygulamaya konulacak yenilenebilir enerji sistemi konusuna da değindi.

İlk ihalenin sonlandığını belirten Berova, iki bakanlık yetkililerinin bugün teklifleri değerlendirerek, firma ile ilk kurulumu yapacağını anlattı.
İlk kurulumun, pilot okul olarak seçilen 23 Nisan İlkokulunu yapılacağını anımsatan Berova, güneş enerjisi panellerinin birkaç hafta içerisinde monte edileceğini ve ardından da açılışın yapılacağını kaydetti.

Bakan Berova, ülkede en iyi kullanılabilir enerji kaynağının güneş enerjisi olduğunu, bu sistem ile okullarda ek gelir elde edileceğini ve ülke ekonomisine ciddi katkı sağlanacağını vurguladı.

Her yönü ile kazanç sağlayacak bir proje olacağını belirten Berova, çevreci bir okul yaratılacağını ve enerji tasarrufu yapılacağını kaydetti. Berova, projenin, ilk kez KKTC’de bir kamusal kurumda uygulanacağını ve bütün okullara yaymak istediklerini söyledi.

(BRT)

Editör: TE Bilisim