Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, SOS Çocuk Köyü Yeni Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Akter, kısa süre önce seçilerek göreve geldiklerini, yeni yüzlerden oluşan yeni yönetim kurulu olarak, SOS’le işbirliği içerisinde çalışmakla yükümlü olan ilgili bakanlıklara ziyaret gerçekleştirdiklerini, bu vesileyle Berova’ya öncelik verdiklerini belirtti.

Birlikte hareket edildiği takdirde önemli bir noktaya gelineceği ve sıkıntıların aşılabileceğine inandıklarını söyleyen Akter, Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’nın her daim ortak çalışma ve işbirliği içerisinde katkısını esirgemediğini bildiğini de ifade etti.

BEROVA

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova da, SOS Çocuk Köyü’nün bu ülke için oldukça önem arz eden görevler üstlenen bir kurum olduğunu söyledi.

Berova, sosyal devlet olgusunun gerektirdiği, aileleri olmayan ya da ailelerinin yeterli alaka ve ilgiyi gösteremediği, bakamadığı çocuklara, bir anne-baba şefkati verebilecek imkanları yaratmanın devletin en önemli görevi olduğunu belirtti. Berova, “Gelişen süreç içerisinde devletin de katkılarıyla bu görevi en üst düzeyde yürüten kurum SOS’tir” dedi.

Özdemir Berova,  SOS Çocuk Köyü’nün bu önemli görevi yürütürken yıpranmaması ve varlığını sürdürebilmesi adına gerekli katkıların her daim yapılması gerektiğini, bu vesileyle Sosyal Hizmetler Dairesi, dolayısıyla Çalışma Bakanlığı ile Milli Eğitim ve Kültür Bakanlığı’nın ortak birçok faaliyet düzenlediğini ve düzenlemeye devam edeceğini kaydetti.

Berova, SOS Çocuk Köyü yönetici ve eğitmenlerinin, kurumdan hizmet alan çocukları, hassasiyetlerini ve gelişimlerini dikkate alarak, sağlıklı, bilinçli ve topluma faydalı birer birey olarak yetiştirme gayretlerini takdirle izlediğini vurguladı.

Bu önemli görevi üstlenen yeni yönetim kurulu üyelerini tebrik eden ve çalışmalarında başarılar dileyen Berova, yapmış oldukları ziyaretin kendisini memnun ettiğini dile getirdi.

Editör: TE Bilisim