Milli Eğitim Bakanlığı’ndan verilen bilgiye göre, Başkan Prof. Dr. Ali Demir ile bir araya gelen Bakan Berova, ÖSYM'nin kurum olarak çok mesafe kat etmiş bir kurum olduğunu, sınav merkezlerinden birinin Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde olmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Bakan Berova, bugüne kadar Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi tarafından yapılan sınavlarda herhangi bir sorun yaşanmadığını ifade ederek, ÖSYM’nin kurumsal olarak çok mesafe kat etmiş bir kurum olduğunu kaydetti.

Türkiye Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanı Prof. Dr. Ali Demir de, hak ve adalet ölçüsünde hareket eden bir kurum olduklarını, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde de aynı şekilde görevlerine devam ettiklerini belirtti.

Demir, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti vatandaşı olan gençlerin 320 tanesinin 2014 yılında Türkiye Cumhuriyeti’ndeki üniversitelere yerleştirildiklerini ifade ederek, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ile birlikte çalışan kurumlar olarak daha da fazla hizmet etmek istediklerini, her zaman işbirliğine hazır olduklarını ifade etti.

Milli Eğitim Bakanı Dr. Özdemir Berova, bugün Uluslararası Üniversiteler Konseyi Başkanı Hikmet Azizoğlu, Türkiye Yüksek Öğrenim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Gökhan Çetinsaya ve Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanı Doç. Dr. Kudret Bülbül ile görüşecek.
Editör: TE Bilisim