Bakan Berova bu sabah ilk olarak, Çağlayan Cumhuriyet İlkokulu Müdürü Yıldırım Tosun başkanlığındaki 5 bölgeden 24 okul temsilcisi öğrencileri kabul etti.

Bakan Berova ardından, KKTC ev sahipliğinde, Türkiye, Rusya, Bulgaristan, Gürcistan, Kazakistan, Polonya, Sırbistan, Londra Türk Dili ve Kültürü okullarından Hornsey’den gelen konuk ekipleri ağırladı.

Bakan Berova ilk kabulünde, Lapta İlkokulu öğrencisi Mete Özözgür’e temsili olarak makamını verdi.

Temsili Milli Eğitim Bakanı Mete Özözgür ise, fikir ve projelerini anlattı. Özözgür, her okula oyun parkı yaptırılarak, kolej sınavlarını iki basamaklı olmasını arzuladığını aktardı.

BEROVA: “ÇOCUKLARIN MESAJLARI ÖNEMLİ”

Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova da kabullerde yaptığı konuşmalarda, çocukların kendilerine verdiği mesajların önemli olduğuna dikkat çekerek, bunları değerlendirmek gerektiğini söyledi.

Bu yıl 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 95’incisinin kutlandığını hatırlatan Berova, Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın önemine dikkat çekti.

Bakan Berova, her yıl olduğu gibi bu yıl, Çocuk Bayramı’nın coşku içinde kutlandığını belirterek, “Geleceğimiz olan yeni nesiller, çocuklarımız, ülkenin varlığını devam ettirmesi için önemli” dedi.

Ülkede 17 yıldır düzlenen Çocuk Festivali’nde de birçok ülkeden çocukların konuk edilerek, çeşitli etkinliklere katıldıklarını belirten Bakan Berova, konuk heyetleri KKTC’de görmekten mutluluk duyduklarını kaydetti.

Bakan Berova, konuk çocukların adada bulundukları süre içinde ülke çocuklarıyla kaynaşma ve ülkenin güzelliklerini görme fırsatı bulduklarını ifade etti.

Bakan Berova, çocuklara hediyeler takdim etti, konuk çocuklar da Bakan Berova’ya çiçek ve ülkelerinden getirdikleri çeşitli hediyeler verdi.
Editör: TE Bilisim