Berova bu konuda verilerin daha sağlıklı olması için Türkiye’den teknik anlamda destek alacaklarını söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamaya göre Berova, Kıbrıs Türk Kamu Araçları İşletmecileri Birliği (KAR-İŞ) yetkililerini kabul etti.

KAR-İŞ Başkanı Menteş Aytaç kabulde yaptığı konuşmada, sektörün sıkıntılarını aktarmak ve gelecekte yapılabilecekleri birlikte planlamak adına bu ziyareti gerçekleştirdiklerini söyledi.

Kısa vadede sorunlara çözümler üretmek, uzun vadede ise öğrenci taşımacılığını geliştirmek adına neler yapılabileceği konusunda görüş alışverişinde bulunmak istediklerini kaydeden Aytaç, sektör adına düzenli bir sistemi ülkeye kazandırmanın arayışı içinde olduklarının altını çizdi.

Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova da, öğrenci taşımacalığı konusunda ciddi sıkıntıların olduğunu bu sıkıntıların büyük bir kısmının planlamada yaşandığına dikkat çekti ve mevcut durumun iyileştirilmesi için KAR-İŞ ile bugünden itibaren işbirliğini arttırarak devam ettireceklerini vurguladı.

Berova, geçtiğimiz hafta yaptığı Ankara ziyaretinde e-eğitim konusunda bir girişim başlattıklarını ve Türkiye Milli Eğitim Bakanlığı’ndan bu konuda teknik destek talep ettiklerini, Türkiye’nin de bu talebe olumlu karşılık verdiğini hatırlattı ve öğrencilerin verilerinin elektronik ortama aktarılacağını ve hangi öğrencinin nereye gidip geleceğinin bu sistemle önceden öngörülebileceğini söyledi.
Editör: TE Bilisim