Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Milli Eğitim Bakanı Özdemir Berova GAÜ Okullar Grubu’na bağlı Girne Amerikan Koleji öğrencilerinden Alesyum Öz,Kaya Debbağ,Fikri Terkan, Eda Vechi ve Türkçe bölüm başkanı Sinem Kuyucuoğulları’nı bakanlıkta kabul etti.

MESLEK SEÇİMİNİN ÖNEMİ

Ziyarette öğrenciler merak ettikleri soruları sordular.

Bakan Berova, üniversite ve bölüm seçiminin öğrencilerin en zor ve önemli kararı olduğuna dikkat çekerek “Ülkemizin yapısı gereği meslek seçimine ailenin etkisi çok oluyor. Yönlendirme ve baskı ile seçilen meslekler de kişilerde iş tatminsizliği ve mutsuzluğa neden oluyor. Okul başarısının iş hayatında devam etmemesinin temel nedenlerinin biri budur” dedi.

“Girne bölgesinden seçildiniz. Bu bölgedeki okullar için planlarınız nelerdir?” şeklindeki bir soruya ise Berova şöyle cevap verdi;

“Tüm okullara eşit davranmak zorundayız. Temel hedefimiz her bölgedeki okullara eşit davranıp çağdaş eğitim kalitesine ulaşmalarını sağlamak adına çalışmalar yapılmaktadır.”

“DOĞRU YÖNLENDİRME”

Meslek seçimiyle ilgili öğrencilere bilgi veren Bakan Berova, “Çocuklarımızın doğru yönlendirilmesi gerekmektedir. Kariyer günleri düzenleyerek meslek tanıtımlarının yapılması gerekmektedir. Biz hangi mesleklerde açıklar var tespit ettik ve bu alanlarda Türkiye'deki okullara kontenjan açtırdık. Örneğin şu an müzik aletlerinin tamir ve bakımını yapacak birisini bulmakta zorlanıyoruz. Bu alanda okuyacak öğrencilerinin önleri açık olacak” diye konuştu.

Berova önümüzdeki günlerde bu konuda kapsamlı bir çalışmanın yapılacağını da sözlerine ekledi.
Editör: TE Bilisim