Bakanlıktan verilen bilgiye göre, Berova, 5’inci Türkiye Mental Aritmetik Şampiyonası’nda KKTC’yi temsil eden ve ülkeye dereceyle dönen Lefkoşa Mega Aritmetik Dahi Çocuk Merkezi öğrenci ve eğitmenlerini kabul etti.

KKTC Lefkoşa Mega Aritmetik Dahi Çocuk Merkezi sorumlusu ve eğitmeni Belgün Belevi, kabulde yaptığı konuşmada Merkezi temsil eden öğrencilerin Şampiyona’da önemli dereceler kazandıklarını söyledi.

BİLEN, ABD’DE YER ALACAK OLAN MEGA ARİTMETİK OLİMPİYATLARI’NA DAVET ALDI

Şampiyonada, 9 yaş grubunda Dila Bilen’in birinci, Cansın Akın’ın sekizinci, Ayça Bahşiş’in onuncu; 8 yaş grubunda Hasan Tezel’in on ikinci; 7 yaş grubunda da Sarp Tüzel’in on ikinci geldiğini belirten
Belevi, 9 yaş grubunda birinci gelen Dila Bilen’in ayrıca Genel Klasmanda Türkiye üçüncüsü olduğunu, Bilen’in Amerika Birleşik Devletleri’nde Kasım ayında yapılacak Mega Aritmetik Olimpiyatları’nda yarışması için KKTC’yi temsilen davet aldığını da belirtti.

BEROVA

Milli Eğitim ve Kültür Bakanı Özdemir Berova, yetenekli çocukların her daim desteklenmesi ve önlerinin açık olmasının önemini vurguladı.

Berova, “Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne, dolayısı ile halkına ve geleceğin çocuklarına uygulanan haksız ambargoların, Dila Bilen ve diğer yetenekli öğrencilerin gösterdikleri başarı ve aldıkları davetlerle ne kadar yersiz, anlamsız ve insanlık dışı olduğu bir kez daha ortaya çıkmıştır” dedi.

Berova, çocukların sağlıklı, bilgili ve başarılı yetişip ülkelerine faydalı birer birey olması için çalıştıklarını kaydetti.

Editör: TE Bilisim