“Uluslararası ITB Berlin Turizm Fuarı” tamamlandı. Kuzey Kıbrıs’ın da tanıtıldığı fuar, turizm profesyonelleri ve halktan büyük ilgi gördü.

Fuara katılan sektör temsilcileri, bu yıl fuara katılımı az bulsa da, Kuzey Kıbrıs’a gösterilen ilgiden memnun kaldı.

6 Mart’ta başlayan ve ilk üç gün turizm profesyonellerine hizmet veren fuar, son iki günde ise halka açıldı. Kuzey Kıbrıs standında tanıtılan yiyecek ve içecek ürünleri büyük beğeni toplarken, ziyaretçiler halk dansları kıyafetleri ile stantta hizmet veren görevlilerle fotoğraf çektirdi.

Turizm Çevre ve Kültür Bakanlığı’nın her yıl turizm sektör temsilcileriyle birlikte katıldığı ITB Berlin Turizm Fuarı’nda, Kuzey Kıbrıs 169 m2’ lik “L” şeklindeki tek kat stantla yer aldı. Stantta Turizm Bakanlığı’nın yanı sıra turizm birliklerinden KITSAB, KITOB, KITREB, RESBİR, Karpaz Eko Turizm, Sağlık Turizmi, Golf Turizmi, Antik Mağusa tanıtım yapma imkanı buldu.

Stantta kurulan “Kültür Bölümü”nde, Kıbrıs evlerinin kapı önü canlandırması yapıldı ve kapı önünde tahta masa, hasır sandalye yer aldı. Ayrıca bir bayan hamur işi yaparak ikram edilen hamur işlerinin nasıl yapıldığını sergiledi ve ülke kültürünü tanıttı. Aynı bölümde ülkeye özgü kahve kültürünü sergilemek için Oza Kahvesi de ikramda bulundu. 

Enformasyon Bölümü’nde de bakanlık ve sektör temsilcilerinin masaları yer aldı. Bu bölümün arkasında mutfak, sektör için toplantı odası, basın mensupları için çalışma odası, depo ve bakanlık toplantı odası yer aldı. Duvarlar ise Kuzey Kıbrıs’ı tanıtan zengin görsellerle süslendi.

İkinci kültür bölümünde ise iki Kıbrıslı kız, geleneksel Kıbrıs kıyafetleri giyerek gelen misafirlere kına yaktı. Kınanın hikayesi de Almanca olarak bir stant üzerinde gelen misafirlerin okuması için yer aldı.
Ayrıca bu bölümde Açık Hava müzesi kitabının kapağında bulunan kızın replikası ve kitap bir stant üzerinde sergilendi.

Stantta İkram olarak Hellim Böreği, Zeytinyağlı katmer, Kaymak yağlı katmeri, Çitlembikli Bitta, Üzüm Sucuğu, Kavrulmuş Badem, Sumada, Gül Şurubu ve Zivaniya ikramında bulunuldu.

Tanıtıcı yayın olarak da Almanca Genel Bilgi broşürü, 50 Neden broşürü, Almanca-İngilizce özel ilgi broşürleri, promosyon malzemesi olarak kalem, rozet ve magnet dağıtıldı.

Berlin Turizm Fuarı’na katılan Kuzey Kıbrıs ekibi bu akşam adaya dönecek.

Fuara Turizm, Çevre ve Kültür Bakanı Ünal Üstel ile bakanlık bürokratları da katıldı.

Editör: TE Bilisim