Cumhuriyetçi Türk Partisi (CTP) kurucularından ve ilk Genel Başkanı Ahmet Mithat Berberoğlu ölümünün 11’inci yıldönümünde Karaoğlanoğlu Mezarlığı’ndaki kabri başında anıldı.

Anma törenine, CTP-BG Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu, Girne Belediyesi Başkanı Sümer Aygın, CTP-BG Girne İlçe Başkanı Erkan Eminağa, Girne Gençlik Örgütü Başkanı Ersan Kazın, merhum Berberoğlu’nun kardeşleri Mustafa, Atilla Berberoğlu ve bazı CTP-BG Merkez Yönetim Kurulu üyeleriyle partililer katıldı.

YORGANCIOĞLU “KIBRIS TÜRKÜ DEMOKRASİYİ ONUN VERDİĞİ KAVGAYLA TANIDI”

CTP-BG Genel Başkanı Özkan Yorgancıoğlu törende yaptığı konuşmada, demokrasi, barış ve insan haklarına olan saygısıyla tanınan CTP’nin kurucusu ve ilk genel başkanı Ahmet Mithat Berberoğlu’nu ölümünün 11’inci yıldönümünde saygı ve rahmetle andıklarını söyledi.

CTP’yi kurduğu günler ve sonrasında gösterdiği cesaret ve demokrasiyi geliştirmek adına verdiği kavganın kitaplara konu olduğunu ifade eden Yorgancıoğlu, Kıbrıs Türküne yaptıklarının onu anmaya değer olduğunu vurguladı.

Parti başkanlığı dönemi ve sonrasında demokrasinin kurumsallaşması ve Kıbrıs’ta federal bir çözümün elde edilebilmesi adına büyük bir kavga verdiğini anımsatan Özkan Yorgancıoğlu, kendilerinin de onun verdiği kavga içinde büyüdüğünü kaydetti.

“Kıbrıs Türkü demokrasiyi onun kavgasıyla tanıdı ve geliştirdi” diyen Yorgancıoğlu, Berberoğlu’nun ölmesine rağmen bu kavgayı onun yolunda başarıya ulaşıncaya kadar devam ettireceklerini, bu kavganın birine düşmanlık, birini ötekileştirme için değil Kıbrıs Türk halkının yaşam seviyesini yükseltme, demokrasi, barış yönünde ulvi bir kavga olduğunu söyledi.

BERBEROĞLU “YAŞAMI HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜ, DEMOKRASİ VE İNSAN HAKLARI YÖNÜNDE VERDİĞİ MÜCADELEYLE GEÇTİ”

Atilla Berberoğlu da yaptığı konuşmada, tüm yaşamı hukukun üstünlüğü, demokrasi ve insan hakları yönünde verdiği mücadeleyle geçen abisi Berberoğlu’nu ölümün 11’inci yıldönümünde saygıyla andıklarını belirterek, töreni düzenleyen CTP-BG ile katılanlara teşekkür eti.

“Her zaman adaletin tecellisi ve hukukun üstünlüğü için çalıştı” diyen Berberoğlu onun kalbi insan sevgisiyle dolu barışsever bir insan olduğunu söyledi.

Konuşmasında merhum Berberoğlu’nun hayatta iken Türkiye’nin Kıbrıslı Türkleri kurtarmak için gerçekleştirdiği Kıbrıs Barış Harekatı ile ilgili hukuki söylemini de hatırlatan Atilla Beroğlu, onun; insanın komşusunun evinde çıkan yangına müdahale edebileceğini, ancak yangını söndürdükten sonra evde kalmaması gerektiğini de söylediğini anımsattı.
Editör: TE Bilisim