Berberler Birliği’nin Coşkuner Beer Garden’da gerçekleştirilen Olağan Genel Kurulu’nda yeni Başkan Yener Yıldız seçildi.

Çekişmeli geçen olağan genel kurulda yapılan seçim sonucunda Yener Yıldır 30, Nihat Ramazanoğlu da 26 oy alarak, başkanlığa Yener Yıldız getirildi. Divan Başkanı Kenan Aytekin, Divan Sekreterleri Tansel Mannaş ve Murat Can’ın olduğu genel kurulda, yönetim kurulu üyeleri As Başkan Salih Ulaş, Birlik Sekreteri Kamil Racioğlu seçilirken, diğer yönetim kurulu üyeleri ise Emin Çabuk, Mustafa Küpeli, Mustafa Yüzgeç, Ömer Dinç ve yedek üye Serdal Çökü ile Erol Ersöz olarak belirlendi.

Denetleme kurulu üyeleri Doğan Zorlu, Süleyman Giriş olarak belirlenirken, yedek üye Hasan Güfta oldu. Disiplin Kurulu ise Doğan Zorlu ve Soner Tekeli’den oluştu.

Ayrıca, genel kurulda mali raporun murakıp tarafından yeniden ele alınarak incelenmesine ve 20 gün sonra genel kurulun mali raporu tekrar görüşmesine de karar verildi.

Birlik Başkanı Yener Yıldız genel kurulda yaptığı konuşmada yeni yönetim olarak berberlik alanında önemli çalışmalar yapmayı planladıklarını belirterek, özellikle berber dükkanı açmak isteyen kişilerin meslekten gelen, ustalık belgesi sahibi olan kişilerden oluşması için mücadele vereceklerini ifade etti. Berberlerin çalışma saatleri konusunda ise Perşembe günleri saat 13.00’ten sonra kapalı olması, Pazar günleri de tam gün kapalı olması için çalışma başlatacaklarını vurguladı. Perşembe öğleden sonra veya Pazar günü düğün nedeniyle damat tıraşı için dükkanı açmak isteyen berberlerin ise Oda’ya veya birliğe başvurup, izinli olarak dükkanı iki saat süreyle açabileceklerini ifade etti.

Başkan Yener Yıldız konuşmasında, yapacakları tüm çalışmalarda Oda ile birlikte hareket etmenin önemine değinerek, bundan sonra Oda ile ilişkilerini daha sistemli bir şekilde geliştireceklerini vurguladı. Genel kurula katılan herkese de teşekkür eden Yener Yıldız, statü için değil hizmet etmek için berberler birliğinde bulunduklarını önemle belirtti.

K. T. Esnaf ve Zanaatkarlar Odası Başkanı Hürrem Tulga, mesleki alanlarda birçok işyerinin açıldığını, bunun da plansızlık sonucu olduğunu ifade ederek sektörel planlamanın aciliyetine değindi. Tulga, ekonomide gelişmeyi sağlamak için planlama yapmanın şart olduğunu önemle belirterek, yapılacak çalışmalarda Berberler Birliği ile sıkı bir diyalog içerisinde olacaklarını ve birlikte hareket edeceklerini vurguladı.


 
Editör: TE Bilisim