Lefkoşa’da meydana gelen kadına şiddet meselesi ile ilgili olarak tutuklanan zanlı Mustafa Yumuşak  mahkeme huzuruna çıkarıldı.

Mahkemede mesele ile ilgili olarak şahadet veren polis memuru Cennet Okur olayla ilgili bulguları aktardı. Okur huzurda bulunan zanlı Mustafa Yumuşak’ın 21 Nisan 2020 tarihinde Lefkoşa'da meydana gelen "Şiddet Kullanma Tehdidi ve Darp" suçlarına methaldar olduğunu söyledi. Polis 21 Nisan 2020 tarihinde saat 18.30 raddelerinde Lefkoşa Çağlayan'da bulunan ikametgahı içerisinde eși D.Y. ile aralarında telefona cevap vermediği gerekçesiyle çıkan sözlü tartışmaya müteakiben adı edilenin boğazından sıkıp saçından çekmek suretiyle darp ettikten sonra mutfakta bulunan ağız uzunluğu 20 cm toplam uzunluğu 33 cm olan siyah saplı bıçağı eline alarak yine adı edilene göstererek "beni boşarsan seni keserim bu evden ölün çıkar" demek suretiyle şiddet kullanma tehdidinde bulunduğunu mahkemeye aktardı. Polis olayın akabinde olay yerine intikal eden Polis Memuru Kamuran Kale'nin Mustafa Yumuşak'ı ileri işlem için şubeye celp ettiği esnada eşi D.Y’e hitaben "bu evden eşyaları alırsan seni öldürürüm" demesine müteakip suçüstü hali gereği tutuklandığını ve suç aleti olarak kullanılan bahse konu bıçağın da olay mahallinde tespit edilerek emare olarak zapt edildiğini belirtti. Polis memuru Cennet Okur müştekinin ayni gün LDH acil servise götürülerek doktor kontrolünden geçirilmiş ve doktor raporunun temin edildiğini mesele ile ilgili olarak yürütülen soruşturmanın devam ettiğini ve zanlının soruşturma maksatlı 2 gün poliste tutuklu kalmasını talep etti.

Huzurunda verilen şahadeti değerlendiren Kıdemli Yargıç Cenkay İnan zanlının soruşturma maksatlı 2 gün poliste tutuklu kalmasına emir verdi.

Editör: TE Bilisim