Baraka Kültür Merkezi bugün “Beleşe Denize Girme” etkinliği düzenledi.

Baraka Kültür Merkezi’nden verilen bilgiye göre, ‘Deniz Kızı Hotel plajında gerçekleştirilen eylemde, 50’ye yakın kişi hiçbir engel ile karşılaşmadan denize girdi. Eyleme Yeşil Barış Hareketi, Hukukun Üstünlüğü Hareketi, Tango Kıbrıs Derneği ve CTP Gençlik de destek verdi.

ORTAK BASIN AÇIKLAMASI

Eylem sırasında Baraka Kültür Merkezi, Yeşil Barış Hareketi ve Hukukun Üstünlüğü Hareketi imzalı ortak açıklama okundu.

Zekiye Şentürkler tarafından okunan ortak açıklamada, Baraka Kültür Merkezi’nin beş yıldan beridir çeşitli eylemlerle denizlere bedava girmenin anayasal bir hak olduğunu duyurmaya çalıştığı ifade edildi.

“Beş yıldan beridir çeşitli plajlarda gerçekleştirilen beleşe denize girme eylemlerimizle, sahillerimizin parsellenerek, özelleştirilerek halkın denize girme hakkının engellenmesini protesto ediyor, devlet ve belediye yetkililerini göreve çağırıyoruz” denilen ortak açıklamada, plajlarda verilen hizmetlerin ücretlerinin çok yüksek olması ve hizmetlerin bedelinin girişte alınmasının denize girme hakkının açıkça gasp edilmesi olduğu görüşü dile getirildi.

TANGO KIBRIS: ANAYASAL BİR HAKTIR…

Tango Kıbrıs adına Ertem Nalbantoğlu tarafından okunan basın açıklamasında ise Anayasal bir hak olan tüm vatandaşların sahil şeridine ulaşabilme hakkının tüm işletme sahipleri tarafından bilinmesine rağmen, birçok işletme tarafından bunun uygulanmadığı savunuldu.

Açıklamada, denize gitmeye çalışan vatandaşlara kimi zaman darp etmeye varabilen sorunlar çıkarılarak ücret ödemeye mecbur bırakıldığı ifade edilerek, seçim öncesinde siyasi partilerin konuya duyarlılık göstermesi istenildi. 
Editör: TE Bilisim