Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği, mali zorluk içindeki belediyelere devlet katkı payının artırılmasını istedi.

Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş, Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği’ni kabul etti.

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Kıbrıs Türk Belediyeler Birliği Başkanı Mahmut Özçınar Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş’a yeni görevinde başarılar dilerken, belediyelerin sıkıntılarını da aktardı.

KATKI PAYININ ARTMASINI İSTEDİ

Belediyelerin zor durumda bulunduğunu ve devlet katkı payının düşük olduğunu söyleyen Mahmut Özçınar, şu anda 8.50 olan katkının 9.25 olması için Başbakan Yardımcısı Serdar Denktaş’tan destek istedi.

Önceden aydınlatma parasının belediyelerce toplandığını ancak bu katkının ellerinden alınarak Elektrik Kurumu’na devredildiğini kaydeden Özçınar, belediyelerin bu durumdan büyük ölçüde etkilediğini ifade etti.
Yatırımlar ve maaş ödeme konusunda birçok belediyenin sıkıntı yaşadığını da belirten Özçınar, önümüzdeki yıllarda bu sorunların daha da artış gösterebileceğine değindi.

Özellikle kırsal kesimde bulunan belediyelerin daha fazla zorluk yaşadığını anlatan Özçınar, bağlanan köyler için de belediyelere ek kaynak aktarılmadığını belirtti.

DENKTAŞ: “EN DOĞRU SİSTEMİ BULMALIYIZ”


Başbakan Yardımcısı, Ekonomi, Turizm, Kültür ve Spor Bakanı Serdar Denktaş ise belediyelerin önemine vurgu yaparak, artırılması istenilen katkı payı konusunda görüşmeler yapacağını ve belediyelere yardımcı olmak için çalışacağını söyledi.

Belediyelerin yatırımlar ve maaş ödeme konusundaki sıkıntılarının aşılması için öncelikle doğru bir sistemle hareket edilmesi gerektiğini belirten Başbakan Yardımcısı Denktaş, tüm belediyeler için adil olacak bir sistemin hazırlayıp uygulanmaya konması gerektiğini de ifade etti. 
Editör: TE Bilisim