Çiğdem Aydın

Lefkoşa Türk Belediyesi'nin yaptırdığı “Mezbaha Tesisi” inşaat tartışmaları devam ederken ASİN ŞTİ. Lefkoşa Türk Belediyesi'ni mahkemeye verdi. ASİN ŞTİ. Direktörü Taşkın Ürel ilk kez konuştu.

Taşkın Ürel, “tek bir şey istiyorum. Gelin bu tesisi çalıştıralım. Halkımız sağlıklı ve hijyenik et tüketsin“ dedi. Ürel, tesisin uluslararası standartlarda yapıldığını vurgulayarak bu tesise sahip çıkılması gerektiğini belirtti.

ASİN ŞTİ. Direktörü Taşkın Ürel , basında yer alan iddiaların kendisini çok üzdüğünü ifade ederek,  “biz bu tesisi fonksiyonel bir şekilde teslim ettik. Bahçesinde çiçeklere kadar ektik. 4 yıl boyunca kapalı tesis için bekçi tuttuk. Daha ne yapalım? “ dedi.

Ürel , konunun mahkemeye intikal ettiğini söyleyerek fazla yorum yapmaktan kaçınsa da “biz haklılığımızı hukuk karşısında belgelerle ispatlamaya hazırız “ dedi.

 ASİN ŞTİ. Direktörü Taşkın Ürel, firma olarak yaptğımız eserin arkasındayız ve KKTC’ye kazandırmak içinde her türlü katkıyı koyarız diyerek, 'amacımız iş yapmaktır bağcıyı dövmek değildir'' dedi.

“FELLAHOĞLU İLE GÖRÜŞTÜK “

Taşkın Ürel Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı değiştiği günden sonra avukatı ile beraber yeni Başkan Kadri Fellahoğlu'na hem resmi hem de nezaket ziyaretinde bulunduğunu ve konuyu kendileri ile paylaşmalarına rağmen bir kez dahi kendilerini bu konuyla ilgili toplantı yapmaya çağırmadıklarını bu nedenle alacaklarını alabilmek konuyu mahkemeye taşıma kararı aldıklarını belirtti.

ASİN ŞTİ. Direktörü Taşkın Ürel,basında yer alan LTB Projeler Şube Amiri Ali Güralp’ı yalanlayarak biz tesisi mukavelede belirtildiği gibi tüm şartları yerine getirerek LTB’ye teslim ettik. onlar da bu teslimatı kabul ettiler diyerek tek tek tüm makineleri jenaratör yardımı ile  çalıştırdıklarını ve ayarlarını yaptıklarını ifade ederek, tesisin bütün olarak çalıştırılması gerektiğini kesime hazır hayvan getirilerek belki de tüm işlevselliğin denenmesi gerektiğini söyledi.

“SORUN SORUMSUZ KİŞİLERİN SORUMLULUK ALMASIDIR “

Taşkın Ürel, sorun sorumsuz insanların sorumluluk yüklenmesidir diyerek tepkisini dile getirdi.
Bu ülkede bu tesisi projelendirirken gözlemlediklerini bir rapor halinde halka sunsam kimse et yemez diyen Ürel, önemli olanın kaos yaratmak değil Mezbaha Tesisi”ni  Kıbrıs Türk halkına kazandırmak olduğunu belirtti.


ASİN ŞTİ. Direktörü Taşkın Ürel, Lefkoşa Türk Belediyesi Projeler Şube Amiri Ali Güralp’ın dediği gibi ilgili belgeler LTB’de yoksa bizde var ,gelsinler sorunu çözelim bu tesisi çalıştıralım “ dedi.

İddia edildiği üzere ASİN ŞTİ’ye ek protokollerle %20 -%40 ödemelerin de Lefkoşa Türk Belediyesi Meclis kararlarıyla yapıldığını ASİN ŞTİ olarak kendilerinden istenen ek yapıları yapmalarının karşılığında ödenen bir ücret olduğunu kaydederek “biz ,bizden istenen işi yaptık bunun da bir bedeli var elbet, burada bizim suçumuz nedir” dedi.


“PROJE 4 MİLYON TL’YE MÂL OLDU”

ASİN ŞTİ. Direktörü Taşkın Ürel “Mezbaha Tesisi” nin toplam maliyetinin kendilerine 4 milyon TL'ye  mâl olduğunu 2008 yılından bu yana resmen eziyet çektiklerini ifade ederek, yalnızca 1 yılda 1 mühendis bedelinin 192 bin TL olduğunu ve bu ücreti şirketin ödediğini belirtilen miktarın da dörtle çarpılınca ortaya çıkan miktarın korkunç boyutta olduğunu vurguladı.Yaklaşık bir yılda bitecek olan “Mezbaha Tesisi “ projesinin Lefkoşa Türk Belediyesinin mali sıkıntıları nedeniyle tam 5 yılda tamamlandığına dikkati çeken Güralp , alacaklarımızı alamadığımız için konuyu mahkemeye taşıdık bir yıldır uzlaşma için bekledik “biz bu tesisi çalıştıramayacağız bunun için kadrolarımız yok  “ yanıtını aldık dedi.

Taşkın Ürel, müteahit firma olarak  “Mezbaha Tesisi” inşaatını ve tesis içinde yer alan makine kontrollerini yaptıklarını belirterek LTB yetkilileri de makinelerin işlevselliğini test ederek bizden tesisi teslim aldılar dedi. Lefkoşa Türk Belediyesinde yaklaşık 2 milyon 100 TL alacakları olduğunu ifade eden Ürel “bizi ödesinler istiyoruz bizi çok zor durumda bıraktılar elektrik ,su ,telefon hattı bizi bağlamaz biz üzerimize düşen ne ise yaptık eksik bir şey varsa bize bir liste ile yazıp bildirsinler kimseye çamur atmaya kalkmasınlar biz işimizi yaptık ve işimizin de arkasındayız ,gerekli bağlantıları yapsınlar biz gidip tesisi çalıştıralım “ dedi.     

Editör: TE Bilisim