Dış ilişkiler konusunda aktif çalışmasını sürdürdüren Lefkoşa Türk Belediyesi, Almanya’nın en önemli şehirleri arasında yer alan Nüremberg’in belediyesi ile yeni bir sayfa açtı.
Geçtiğimiz yıl opera günleri nedeni ile ülkemize gelen Nüremberg Belediyesi Dış İlişkiler Müdürü Dr.Norbert Schürgers, LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu ile makamında görüşerek, yeniden geldiği ülkemizin en büyük belediyesi ile iyi bir işbirliği teklifinde bulundu.
Schürgers’e Girne Liman Rotary Kulübü Başkanı Rahmi Özsan eşlik ederken, KKTC Bavyera Fahri Kültür Ateşesi Turgay Hilmi de ziyarette hazır bulundu.

Schürgers: Türk kültürüne yabancı değiliz
Nüremberg Belediyesi Başkanı Dr.Ulrich Maly’nin selamlarını ileterek konuşmasına başlayan Dış İlişkiler Müdürü Dr.Norbert Schürgers, Başkan Kadri Fellahoğlu’na belediyesinin dış ilişkilerini anlatarak, Türkiye’nin Antalya Belediyesi ile kardeş şehir olduklarını, bu yüzden de Türk kültürüne yabancı olmadıklarını ifade etti.

Fellahoğlu: Belediyecilikte her türlü işbirliğine varız

Başkan Kadri Fellahoğlu da dış ilişkilere ve kültürlerin buluşmasına çok önem verdiklerini ifade ederek, özellikle bu yönde düşünülen işbirliklerine her zaman var olduklarını aktardı.
Belediyenin sıkıntılarını da aktaran Fellahoğlu, Nüremberg Belediyesi’nden bir takım talepleri olduğunu ifade ederek, işbirliklerinin devam etmesi temennisinde bulundu.

 
Editör: TE Bilisim