Belediye Tiyatrosu, Kıbrıslı Türklerin yaşam biçimine, kültürüne, demokrasisine, demografik yapısına ve her türlü iradesine müdahale yapıldığını; hem KKTC’deki, hem de Türkiye’de Gezi Parkı’yla başlayan demokratik taleplere karşı baskı, şiddet ve anti-demokratik saldırılar yapıldığını öne sürerek, bunları kınadı.

Belediye Tiyatrosu tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Tüm maddi, manevi değerlerin alabora edildiği bir dönemden geçerken, en umutsuz günlerde dahi, umudu parlatmak, yaşama sevincini ve direncini yükseltmemiz gerektiği inancıyla hareket etmemiz gerektiğini de vurgularız” denildi.

Kültür ve sanata ayrılan bütçenin yetersizliğinden şikayet edilen açıklamada, KKTC’de kültür ve sanatı memur anlayışıyla yönetme eğilimi ve Kültür Sanat Kurultay kararlarına ilgisizlik olduğu savunuldu.

Necati Şaşmaz’ın Kültür Ataşeliğinin iptal edilmesini sanatçıların olumlu karşıladığı da ifade edilen açıklamada, “Dileğimiz hükümetin ve ilgili yeni Bakan Mehmet Harmancı’nın da kültür sanat konularında, katılımcılık ilkesi çerçevesinde, kültür sanat insanlarıyla istişare ederek politikalar belirlemesidir” denildi.

Editör: TE Bilisim