8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle Lefkoşa Belediye Pazarı’nda  (Bandabuliya) etkinlik düzenlendi.

Kıbrıs’a özgü yiyecekler ve el sanatları ürünleri sunulan etkinlikte, yıllar önce emekçi kadınların her Cuma günü Belediye Pazarı’nda hazırladıkları çeşitli ürünlerini sergilediği pazar yerinin günümüze uyarlanmış şekli yaratıldı.

Kermes şeklinde hazırlanılan etkinlikte, çeşitli sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra köylerden gelen kadınların Kıbrıs kültürüne özgü hazırladıkları yiyeceklerin satışı yanında, el emeği göz nuru el sanatları ürünleri de ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

EMEKÇİ KADINLARIN YAŞAM İÇİNDEKİ ROLÜNE VURGU YAPILDI

Turistlerin ve vatandaşların büyük ilgisini çeken etkinlik, hem Kıbrıs kültürünün tanıtılmasına katkı koydu, hem de emekçi kadınların yaşam içerisindeki rolünün algılanması adına önemli mesajlar verdi.

Lefkoşa Türk Belediyesi personellerinin de hazır bulunduğu etkinlikte, günün anlamını yansıtan çiçek takdimi ve Lefkoşa Belediye Orkestrası’nın hafif müzik dinletisi de yer aldı.

EL SANATLARI KURSUNDA BAŞARILI OLANLARA SERTİFİKALARI VERİLDİ

Belediye Pazarı’ndaki organizasyona katılan Lefkoşa Türk Belediyesi Başkan Vekili Celal Cin, kadınların gününü kutladı ve çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı.

Etkinlik kapsamında el sanatları kursu düzenleyen Behice Sönmez Biran’ın başarılı kadınlara sertifika takdimi de yer aldı. Kurslarda başarı gösterenlere sertifikaları UNDP ve LTB yetkilileri tarafından sunuldu.

Editör: TE Bilisim