ÇAĞ-SEN adına açıklama yapan Mehmet Davulcu, Cemal Bulutoğluları’nın LTB Başkanı olduğu dönemde Belça Merkez mağazasının da içinde bulunduğu eski temizlik şubesi arazisinin Yüzde 79 hissesinin Sıdıka Atalay isimli bir şahsa satıldığını ve bu nedenle Belça LTD yönetiminden mağazayı kapatıp binayı iade etmesinin istendiğini anımsattı.

LTB’nin, Belça LTD’in kurucu ortaklarından ve halen hissedarlarından biri olduğunu belirten Davulcu, “Bu nedenle Belça yönetimi merkez mağazasının kapanmasını öngören talebi yerine getirmeyi reddetmişti.

Dönemi Belediye Başkanı Bulutoğluları’nın özel bir avukat aracılığıyla Belça LTD aleyhine açtığı tahliye davası yaklaşık 3 yıldan beridir devam etmekte muhtemelen karar aşamasına gelmiş bulunmaktadır” dedi.

Davulcu, Lefkoşa Belediyesiyle ilgili yapılan erken seçim kampanyası sırasında Belça Merkez Mağazası’nı ziyaret eden CTP-BG Başkan Adayı Kadri Fellahoğlu’nun çalışanlarla yaptığı görüşmede söz konusu dava hakkında bilgi sahibi olduğunu ve göreve geldiğinde bu haksız ve yanlış durumu düzeltmeyi bir görev saydığını söylediğini iddia etti.

Davulcu, olası bir mahkeme kararıyla Belça Merkez Mağazası’nın zorunlu olarak tahliye olması durumunda o iş yerindeki üyelerinin işsiz kalacağının bilincinde olan Çağ-Sen’in Lefkoşa halkına ait olan bir mülkün birilerine peşkeş çekilmek istenmesi yüzünden meydana gelebilecek böylesi bir haksızlığa karşı mücadele etmekte kararlı olduğunu ve bu anlamda yasal tüm zeminleri kullanarak her türlü mücadeleyi vermekten geri durmayacaklarını kaydetti. 
Editör: TE Bilisim