Kıbrıs Türk Belediye Çalışanları Sendikası (Bel-Sen), “Kamu-İş’in kıdem tazminatının kaldırılması için başlattığı mücadele ve yaptığı eyleme” destek verdi.

Bel-Sen Genel Başkanı Fikret Keleş yazılı açıklamasında, kıdem tazminatı hakkının uzun zaman içinde işçilerin mücadeleleriyle kazanılan yasal bir hak olduğuna dikkat çekerek, “Kıdem tazminatları kaldırılamaz” dedi.

Keleş, kıdem tazminatlarının kaldırılmasıyla sadece kazanılmış hakların işçilerin elinden alınmayacağını, bunun yanı sıra emeklerinin yaşam haklarının ve geleceklerinin de ellerinden alınmış olacağını savundu. 

Kıdem tazminatlarının kaldırılmasının, çalışana karşı yapılmış çok büyük ve kabul edilemez bir insanlık ayıbı olacağını ifade eden Keleş, kıdem tazminatlarının kaldırılmasının, ekonomik krizi daha da tetikleyeceğini iddia etti.

Bel-Sen olarak bu duruma seyirci kalmayacaklarını ve ellerinden geleni yapıp her türlü tepkiyi ortaya koyacaklarını belirten Keleş, “Bu mücadelede Kamu-İş’in her türlü eyleminde yer alacağımızı kamuoyuna  duyururuz” dedi.

Editör: TE Bilisim