Toplumcu Demokrasi Partisi (TDP) Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkan adayı Dr. Suphi Hüdaoğlu, bilimden uzak ve çevreyle barışık olmayan projelerin, çevrenin yanı sıra insanlığa da büyük zarar verdiğini belirterek, “Ne yazık ki bizim ülkemizde bilime olan saygı ve içselleştirme ideal noktadan çok uzaktadır. LTB ile bunun başlangıcını yapmak istiyoruz” dedi. Hüdaoğlu, bilimin ve meslek örgütlerinin kılavuzluğu ile hareket edeceğiz” dedi.
Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Nilden Bektaş ise, Dr. Suphi Hüdaoğlu’nun kişiliğini çok yakından bildiklerini belirterek, “Dr. Suphi Hüdaoğlu’nun yaptıkları, yapacaklarının garantisidir. Çevreye olan duyarlılığından dolayı Suphi Hüdaoğlu’na çok güveniyoruz” dedi.
TDP LTB Başkan adayı Dr. Suphi Hüdaoğlu, Genel Sekreter Cemal Özyiğit, Lefkoşa İlçe Başkanı Memduh Çeto ile birlikte Çevre Mühendisleri Odasını ziyaret etti.
-Cemal Özyiğit-
TDP Genel Sekreteri Cemal Özyiğit, ülkede özellikle son dönemlerde çevre katliamlarının hızla arttığını belirterek, dağlardan, petrol dolum tesislerine ve dere yataklarına kadar çok ciddi tahribatlar yaşandığına, başkent Lefkoşa’nın da bu tahribatlardan fazlasıyla nasibini aldığına dikkat çekti.
Özyiğit, Çevre Mühendisleri Odası’nın diğer çevre örgütleri ile birlikte verdiği mücadeleyi takdirle izlediklerini, TDP olarak bu mücadeleye tüm güçleri ile katkı koymaya çalıştıklarını belirtti. Özellikle çevreye olan duyarlılığı ve çalışmaları ile bilinen Dr. Suphi Hüdaoğlu’nu LTB Başkan adayı olarak çıkardıklarını belirten Özyiğit, halkın onayını alacaklarına inanç belirtti.
-Dr. Suphi Hüdaoğlu-
TDP LTB Başkan adayı Dr. Suphi Hüdaoğlu, zor bir göreve talip olduklarının bilincinde olduklarını belirtti ve ortak akıl ve ortak projelerle bu zorlukların üstesinden geleceklerini söyledi.
Bilimden uzak ve çevreyle barışık olmayan projelerin yalnızca çevreye değil, insanlığa da büyük zararlı olduğunu belirten Dr. Hüdaoğlu, Çevre Mühendisleri Odası ile Tabipler Birliği başkanlığı döneminde sürdürdükleri paydaşlığı, LTB’de de sürdürmek istediklerini söyledi.
Çevre Mühendisleri Odası ile çevre örgütlerinin her türlü görüş, düşünce ve önerilerine açık olduklarını belirten Hüdaoğlu, “Ne yazık ki bizim ülkemizde bilime olan saygı ve içselleştirme ideal noktadan çok uzaktadır. LTB ile bunun başlangıcını yapmak istiyoruz. Bunu başarırsak diğer kentlere de örnek olacağı düşüncesindeyiz” dedi.
Göreve gelmeleri halinde bilimin ışığında toplumu ve belediyeyi kaynaştırarak birçok icraat yapılabileceğini kaydeden Hüdaoğlu, “Eğer Lefkşalı bize bu görevi verirse, bilimsel desteği almaya hazırız. Partiler üstü bir şekilde ortak aklın bulunabileceğine yürekten inanmaktayız” dedi
Bektaş: “Hüdaoğlun’un yaptıkları yapacaklarının garantisidir”
Çevre Mühendisleri Odası Başkanı Nilden Bektaş ise konuşmasında Tabipler Birliği Başkanlığı döneminde ortak çalışmalarda bulundukları Dr. Suphi Hüdaoğlu’nun kişiliğini çok yakından bildiklerini belirterek, “Dr. Suphi Hüdaoğlu’nun yaptıkları, yapacaklarının garantisidir. Çevreye olan duyarlılığından dolayı Suphi Hüdaoğlu’na çok güveniyoruz” dedi.
Çevre ve toplum sağlığı açısından yerel yönetimlere çok önemli görevler düştüğüne dikkat çeken Bektaş, özellikle katı atıkların düzenli olarak toplanamaması, toplananların düzenli olarak bertaraf edilememesi, atık suların halen eski yöntemlerle toplanarak derelere deşarj edilmesi, Haspolat Arıtma Tesisi’nin randımanlı çalışamaması, rekreasyon alanlarının yeteri kadar olmaması gibi birçok ciddi sorunların yaşandığını vurguladı.
Belediyelerin üst yapıya verdikleri önemi alt yapıya vermediklerini vurgulayan Bektaş, sokakların temiz oluşunun şehrin temiz olduğu anlamına gelmediğini, özellikle Lefkoşa’nın terk edilmiş bir şehir görüntüsünde olduğunu belirten Bektaş, altyapının da öncelikler arasında olmasını istedi.
Başkent Lefkoşa’nın özellikle son bir yılda birçok sıkıntı yaşadığını, birçok sıkıntı ile karşılaşan halkın yıprandığını belirten Bektaş, Lefkoşa halkının çok iyi bir belediye başkanına ihtiyaç duyduğunu belirtti ve Dr. Suphi Hüdaoğlu’nun seçimleri kazanması halinde yapacağı çalışmalarda yanında olmayı ve çalışmalara katkı koymayı istediklerini dile getirdi.
TDP Basın Bürosu


Editör: TE Bilisim