Bazı parti, sendika ve sivil toplum örgütleri, bugün, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçiliği önünde protesto eylemi düzenledi.

17 parti ve örgütün destek belirttiği eylemde, Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın adaya gelişi protesto edildi; sloganlar atıldı.

Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı eylemde örgütlerin Büyükelçilik kapısı önüne kadar ilerlemesine izin verilmedi.

Eylemde örgütler adına konuşan KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil, barışa ulaşmanın ancak mücadele ve kavgayla mümkün olabileceğini savunarak, kendileriyle birlikte Türkiye ve dünyada da barış severlerin mücadelesini sürdürdüğünü söyledi.

Elcil, geçen günlerde Ankara’da meydana gelen terör saldırısına da atıfta bulunarak, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın teröristleri destekleyerek, teröre çanak tuttuğu iddiasında bulundu.

Elcil, “Cumhurbaşkanı Erdoğan, siyaset yaparak kıyımın üstünü örtmeye çalışıyor, borularla getirilen suyun açılışı da bu çerçevededir” görüşünü ileri sürdü.

SAYGI DURUŞU VE AÇIKLAMA

Ankara’daki terör saldırısında hayatını kaybedenler anısına gerçekleştirilen 1 dakikalık saygı duruşunun ardından, KTÖS Başkanı Semen Saygun 17 örgütün destek verdiği basın açıklamasını okudu.

Açıklamada, “Bugün adamızda yabancılar var, bu yabancıları misafir olarak tanımlayamayız çünkü bugün kendilerinin ev sahipliğinde Kıbrıs Türk siyasilerin sadece davetli oldukları bir açılışı adamızda gerçekleştiriyorlar. Yani daha önce bizlere besleme diyen, her fırsatta aşağılayan bu yabancılar bugün bir kez daha bizleri aşağılamak üzere adamızda bulunuyorlar” iddiası yer aldı.

Borularla gelen suyun asrın faciası olarak nitelendirildiği açıklamada, suyla birlikte Kıbrıs Türkünün Türkiye’ye daha da bağımlı hale getirileceği savunuldu.

SİYAH BALON

Açıklamanın ardından, Ankara’daki terör saldırısında hayatını kaybedenlerin anısına havaya 100 siyah balon bırakıldı.

Eyleme, KTÖS, Baraka, Bağımsızlık Yolu, Çağ-Sen, Kıbrıs Pir Sultan Abdal Kültür Derneği, YKP, Doğu ve Güney Doğu Kültür Derneği, Devrimci Komünist Birlik, BES, BKP, Komünist Emek Hareketi, Feminist Atölye, Feminist Öğretmen İnisiyatifi, Kuir Kıbrıs, KSP, Mesarya Kadın İnisiyatifi destek verdi. 
Editör: TE Bilisim