Sabah saatlerinde öğrencileri taşıyan minibüsün tır araç tarafından ezilmesiyle meydana gelen trafik kazası, toplumda büyük üzüntü ve tepki yarattı.

İkisi öğrenci 3 kişinin hayatını kaybettiği, 3’ü ağır 7 kişinin de yaralı olduğu kaza nedeniyle bir çok etkinlik iptal edildi, örgütler taziye mesajlarıyla yollara ve trafiğe önlem istedi.

ETKİNLİKLER İPTAL

Ticaret Odası taziye mesajında, Ekonomi ve Enerji Bakanlığı, Türk Ekonomi Bankası (TEB) ve Turkcell Kuzey Kıbrıs ile işbirliği halinde yarın akşam düzenlenecek 4. Kıbrıs Türk Ticaret Odası Girişimcilik Zirvesi’nin ertelendiğini bildirdi.

DEV-İŞ de, taziye mesajı yayımladı ve yarın akşam yapılacak 40. yıl resepsiyonunu ertelediğini duyurdu.

BKP ÖNLEM İSTEDİ

Birleşik Kıbrıs Partisi’nin mesajında, “Bu korkunç kaza bir kez daha Kuzey Kıbrıs’taki trafik sorununu gözler önüne sermiştir. Yol güvenliği konusunda yapmış olduğumuz uyarılar dikkate alınsaydı bu acılar yaşanmamış olacaktı. Trafik en acil sorunlarımızın başında gelmekte ve sil baştan yeniden planlanması gerekmektedir” ifadelerine yer verildi.Açıklamada, kış saati uygulamasına geçilmesi de talep edildi.

KTAMS, HÜKÜMETİ ELEŞTİRDİ

KTAMS Başkanı Ahmet Kaptan da mesajında şunları kaydetti:

“Çalışanların işlerine, özellikle de öğrencilerimizin, yavrularımızın okullarına gitmek için gecenin karanlığında yollara çıkması konusunda endişelenmekte haklı olduğumuz maalesef bugün yaşanan korkunç trafik kazası ile ortaya çıkmıştır.

Doğuracağı sonuçları ölçüp tartmadan, insan hayatını düşünmeden kararlar alarak hayata geçiren UBP-DP Hükümeti bu vahim olayın en büyük sorumlusudur.

Kazada hayatını kaybedenlere rahmet, yaralılara acil şifa dilerken Hükümeti derhal istifaya davet ediyoruz”.

HALA SULTAN

Hala Sultan İlahiyat Koleji Okul Aile Birliği de, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralananlara şifa diledi. Mesajda, “Yüreğimize ateş düştü, böylesi olayların tekrar yaşanmaması içinde siyasi erkin yollarda gerekli tedbirleri almasını bekliyoruz” denildi.
Editör: TE Bilisim