Tüm esnafın amacının evine ekmek götürmek olduğunun söyleyen Karakaşlı, “Hükümet edenler, KKTC’deki tüm esnaflara karşı eşit ve adil olmak zorundadır. Maalesef siyasi rant ve çıkarlar buna müsaade etmemektedir.  TKP Yeni Güçler’in siyasi arenaya giriş sebeplerinden biri de emek ve emekçi kesimin haklarının adil ve eşit bir şekilde paylaşılmasını sağlamaktır” dedi.

Karakaşlı yaptığı yazılı açıklamada, KKTC’de inşa edilen ve edilmeye devam eden oteller için kullanılacak malzemelerin yurt dışından getirilmesine muafiyet uygulanmasının ve KKTC’den temin edilmemesinin kabul edilebilecek bir durum olmadığını, KKTC esnafının her anlamda bunu karşılayabilecek güce sahip bulunduğunu ifade etti. 

Karakaşlı, “Bugüne kadar bu sistemden faydalanan bazı bürokratlar, bu rantın bozulmasına müsaade etmemektedir. Ne yazık ki günden güne esnafımız tek tek kepenk kapatmaktadır. Üzülerek söylüyorum ki, KKTC’nin bu günlere gelmesi kader değil, tamamen yanlış seçilmiş kişilerin beceriksizliği ve oturduğu koltuğun hırsıyla hep kendilerine ve yandaşlarına olanak sağlamak için vatandaşlarımızın ve geleceğimizin gasp edilmesi ve çalınmasıdır” ifadelerini kullandı.

TKP Yeni Güçler’in iktidara geldiği gün KKTC’de bugüne kadar yapılan yolsuzluk, hırsızlık, haksız adalet ve geleceğin hakkına gasp edenlere hesap sorulacağının altını çizen Karakaşlı, “Artık değişim zamanıdır, hesap sorma zamanıdır, adil ve eşit yaşama zamanıdır, geleceğimizi düşünme zamanıdır. Bunu gerçekleştirecek olan da TKP Yeni Güçler ve değişim isteyen halkımızdır.” açıklamasında bulundu.

Editör: TE Bilisim