Güney Kıbrıs’ta 12 gündür kapalı olan bankaların yeniden açılmasını görüntülemek için bekleyen dünya medyası karşısında Türk Bayrağı’na iğrenç saldırı yaşandı.
Uzun Yolun sonundaki Ledra Meydanı çevresinde yer alan bankaların önünde kuyruk çilesi yaşanırken, bir Fransız turistin çantasından çıkarıp açtığı Türk Bayrağı Rum fanatizminin çirkin yüzüne sahne oldu.

Meydandaki bankların birinde oturan bir Fransız turist, çantasından Türk bayrağı çıkararak bir şey söylemeksizin oturduğu yerde Türk Bayrağını tutmaya başladı.

Meydanda bulunan Rumlar, Türk Bayrağını görünce bağırıp Fransız turiste saldırdı ve onu tartakladı.

Bu sırada bir Rum genci Türk Bayrağını Fransız turistin elinden kaparak meydanın ortasında yırttı.

4 Rum Polisinin yanında meydana gelen ve Polislerin engelleyici hiçbir müdahalede bulunmadığı iğrenç saldırıda, Türk Bayrağı yaşlı bir Rum kadın tarafından yakıldı.

Bu çirkin saldırı, meydandaki bankalar önünde çekim yapan CNN, BBC, Reuters gibi önde gelen kanal ve ajanslar ile başta Fransa, Almanya, Rusya, Çin olmak üzere dünyanın birçok ülkesinden kameralarca da kaydedilerek, duyuruldu.

O anlarda, bayrağı açan Fransızın “Bunu yapmak yasak mı?, Benim Türklere sempatim var” sözleri tüm dünyaya ulaştı.

Fransız turistin, Bayrak açmayı kastederek “Bunu yasaklayan bir yasa var mı?” sorusuna cevap vermeyen Rum Polisler, bu kişiyi meydandan uzaklaştırdı. 
Editör: TE Bilisim