Bayrak Radyo Televizyon Kurumu Çalışanları Sendikası (Bay-Sen), Bayrak Radyo Televizyon Kurumu (BRTK) Yasası’nın yenilenmemesi ve toplu iş sözleşmesinin henüz imzalanmamasından dolayı Başbakanlık önünde bugün başlattığı çadır eyleminin, sonuç alınana kadar devam edeceğini bildirdi.

Başbakanlık önünde sabah 09.30’da çadır kurup eyleme başlayan Bay-Sen, Başbakan’dan, Bay-Sen ve BRT çalışanlarına yasa ve toplu iş sözleşmesi ile ilgili verilen sözlerin tutulmasını talep etti.

Eylemde “Gerçek BRT Bütçesi Yap”, “Meclis’te Yasa Yok BRT’de Huzur Yok” pankartları açan Bay-Sen, çadır eylemini yönetim kurulu düzeyinde yapıyor. Bay-Sen’in eylemine Hür-İş Genel Başkanı Yakup Latifoğlu ile Kamu-İş Genel Başkanı Sami Dilek de destek verdi.

SAKALLI

Bay-Sen Başkanı Salih Sakallı burada yaptığı açıklamada, BRT’de 5 aydır toplu iş sözleşmesinin imzalanmadığına, ayrıca yıllardan beridir çalışanlarının mağduriyetlerinin bulunduğuna işaret ederek, Başbakan’ın artık devreye girerek, BRT’ye sahip çıkmasını istedi.

Sakallı, BRT’de çağdaş, gerçekçi ve yaşayabilir bir yasa ile çalışanların rahatlatılması gerektiğini ifade ederek, toplu iş sözleşmesinin de eskisi gibi yürürlükte olmasını istediklerini, bu konuda tüm siyasi partilerle de gerekli görüşmeleri yaptıklarını, sıkıntılarını, taleplerini aktardıklarını anlattı ve artık uzlaşı ve sonuç beklediklerini söyledi.

LATİFOĞLU

Hür-İş Genel Başkanı Yakup Latifoğlu da, BRT’nin kanayan bir yara olarak icraat yaptığına, çalışanların iş güvencesinin olmadığına, yeni çağdaş bir yasa istediğine işaret ederek, BRT yasası konusunda tüm partilerin, hükümetlerin çalıştığını söylediğini ancak bu yasanın bir türlü Meclis’e gidemediğini kaydetti.

Bugünkü çadırı, Başbakan’a, verdiği sözleri hatırlatmak için kurduklarını belirten Latifoğlu, bu sözleri unutturmayacaklarını, yasanın geçirilmesi gerektiğini, iktidarın ve muhalefetin birlikte çalışıp çalışanları rahata kavuşturmasını istedi.

DİLEK

Kamu-İş Genel Başkanı Sami Dilek de, BRT çalışanlarının sorunlarının ivedilikle ele alınması gerektiğini belirterek, toplu iş sözleşmesi konusunda geri adım atmalarının söz konusu olmadığını, bunun uluslararası hak olduğunu, yasanın da ciddiyetle ele alınıp sorunların çözülmesi gerektiğini kaydettİ

BAŞBAKAN YORGANCIOĞLU: “BAY-SEN BUGÜN NİYE EYLEM YAPIYOR ANLAMADIM” 


Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, bugün Başbakanlık önünde eylem yapan Bay-Sen’in neden eylem yaptığını anlamadığını belirterek, Bay-Sen’den istediği “toplu iş sözleşmesinde çalışanların iş güvencesi endişesini giderecek çalışmanın” kendisine iletilmediğini kaydetti.

Başbakan Özkan Yorgancoğlu, bugün düzenlediği basın toplantısında sorulan bir soru üzerine Bay-Sen’in eylemini de değerlendirdi.

Bay-Sen eylemi konusunda “çok samimi olmak istediğini” vurgulayan Yorgancıoğlu, “Ben niye çadır kurduklarını anlamadım” dedi.

Yorgancıoğlu, Bay-Sen ile son yaptıkları toplantıda, sendika yönetim kurulunun kendilerine, çalışanların iş güvencesi ile ilgili endişelerini aktardıklarını, kendilerinin de “bu endişelerinizi giderecek nasıl bir cümlenin sözleşmede yer almasını istersiniz, çalışıp bize getirin” dediklerini, ancak ne kendilerine ne de BRT Yönetim Kurulu’na böyle bir yanıtın iletilmediğini kaydetti.

Başbakan Yorgancıoğlu, “Dolayısıyla Bay-Sen bugün niye eylem yapıyor anladım dersem yalan söylerim” dedi.
Editör: TE Bilisim