Eski Maliye Bakanı Serdar Denktaş’ın, Bayrak Radyo Televizyon Kurumu ile eski Başbakan Tufan Erhürman arasında imzalanan toplu iş sözleşmesine Maliye Bakanlığının onayı alınmadan kural dışı imza konulduğu şeklindeki iddialara BAYSEN’den tepki geldi.

BAYSEN Başkanı İbrahim Kanat, Denktaş’ın iddialarının gerçeği yansıtmadığını, Başbakanla imzalanan Toplu İş Sözleşmesinin kural dışı sayılamayacağını vurgulandı.

BAYSEN Başkanı İbrahim Kanat imzasıyla yapılan açıklamada, Toplu İş Sözleşmesinin Maliye Bakanlığının onayı alınmadan imzalandığı ve kurallara uyulmadığı açıklamasının gerçekleri yansıtmadığı belirtildi.

Kanat açıklamalarında  “2018-2019 yıllarını kapsayan Toplu İş Sözleşmesi 3 Ağustos 2018 tarihinde o günkü Başbakan Tufan Erhürman’nın inisiyatifi ile imzalanmıştır. Başbakanla imzalanan Toplu İş Sözleşmesi kural dışı sayılamaz. Başbakanlığın tüm bakanlıkların başı olduğunu tarafımızdan hatırlatırız” dedi.
Yapısal ve Mali olarak çağın ve personelin ihtiyaçlarına cevap veremeyen yürürlükteki Bayrak Radyo Televizyon Kurumu yasasının Toplu İş Sözleşmesi ile bir nebze çalışanlara umut olduğu kaydedilen açıklamada, “Sayın Serdar Denktaş’ın böyle bir talihsiz açıklama yerine 4’lü koalisyon Hükümeti döneminde yeni bir BRTK yasasını bizim hükümetimiz yasallaştırdı. Artık devletimizin ve milletimizin yeni, çağdaş ve kamusal yayıncılığı ile geleceğe daha güçlü ışık tutan bir BRTK’ miz var sözlerini duymak isterdik.” İfadelerine yer verildi.

Editör: TE Bilisim