Lefkoşa Türk Belediyesi (LTB) Başkanı ve CTP-BG Lefkoşa Belediyesi Başkan Adayı Kadri Fellahoğlu, belediye meclis üyeliği adayları ile birlikte Anadolu Kültür ve Yaşatma Derneği, Çukurovalılar Dayanışma ve Kültür Derneği, Konyalılar Kültür ve Dayanışma Derneği ve Muharip Gaziler Derneği’ni ziyaret etti.

CTP’den verilen bilgiye göre, Fellahoğlu burada göreve geldiği 12 aylık dönemde yapılanlarını anlatarak, yeni dönemde hayata geçireceği projeleri paylaştı.

Ziyaretlerde Kızılbaş ve Küçük Kaymaklı bölgesinin yol ve su sorunu, belediye personelinin durumu, Surlariçi bölgesinin sorunları ve şehirleşme, Dumlupınar ve Hamitköy bölgelerindeki yürüme alanları ve ilaçlama sistemleri hakkında konuşuldu.

Fellahoğlu, belediyeyi batıranlardan Lefkoşa halkıyla birlikte hesap soracağını, Lefkoşalı’ya bu çileleri çektirenlerin adalet önünde er geç hesap vereceklerini belirterek, geriye dönük maaşların ödendiğini, belediyenin elindeki imkanlarla yolların onarılmaya çalışıldığını, çevre düzenlemeleri yapıldığını, çemberlerin, parkların yenilendiğini ve sur içine yönelik projelerin teker teker hayata geçirilmeye başlandığını vurguladı.

Bir yıllık normalleşme süresinin sona erdiğini, önlerindeki dört yılın yenilenme dönemi olacağını ve “yıldız” bir Lefkoşa yaratacaklarını söyleyen Fellahoğlu, “Lefkoşalı bir yılda neler başardığımızı gördü. Gece yarılarına kadar çalışarak batmış bir belediyeyi çek yasağından çıkardık. Çalışanla omuz omuza verdik. Batmış olan amiral gemisini karaya çektik. Şimdi gemiyi tamir edip yeniden denize gönderme zamanı, bu gemiyi yüzdürme zamanı” dedi.


Editör: TE Bilisim