Kıbrıs Türk Ofis-Banka-Sigorta ve Ticaret Çalışanları Sendikası (BASS), hükümetin kıdem tazminatlarının kaldırılmasına ve sulandırılmasına yönelik atacağı her adımda karşısında olacaklarını, hak gaspına karşı verilecek her türlü mücadelede yer alacaklarını ve bugün Kamu-İş ile birlikte meydanda olacaklarını açıkladı.

BASS Yönetim Kurulu adına açıklama yapan Genel Sekreter Ali Yeltekin, “Hür-İş Federasyonu çatısı altında bulunan kardeş sendikamız Kamu-İş’in devlet işçilerini kapsayan toplu iş sözleşmesi KKTC Hükümeti tarafından 42/96 sayılı yasaya aykırı ve maksatlı olarak sulandırılmak istenmektedir” dedi.

Toplu iş sözleşmesi içerisinde bulunan ve büyük mücadeleler ile “özlük” hakkı olan kıdem tazminatının “hükümetin manipüle söylem ve bilgi kirliliği yaratarak gerek Kamu-İş sendikasının gerekse Hür-İş Federasyonu’nun yıpratılması, sendikal gücün, üye ve toplum karşısında zora sokulmasının amaçlanmakta” olduğunu ileri süren Yeltekin, “Kıdem tazminatı, endüstri ilişkilerinde en önemli konudur. İşçinin en büyük güvencesidir. Özelleştirmenin önünde en büyük engeldir. Burada hedeflenen boğaz tokluğuna çalışanlar yaratmaktır. Bugüne kadar Kıbrıs Türkü’nü hedef alan, işsizliği körükleyen, yoksulluk, göç ve adaletsizliğin artması, Kıbrıs Türkü’nü mutsuzluğa itilmesi planlı bir sistemin ürünüdür. Amaç yabancı sermayeye sendikasız bir ülke hazırlamaktır” ifadelerini kullandı.
Gerek Hür-İş Federasyonu gerekse Kamu-İş’in yapılan saldırıları göğüsleyecek ve mücadele edecek güçte olduğunu belirten Yeltekin şöyle dedi:

“İş güvencesinin olmadığı ülkemizde Hükümet’in söylemlerinin halkçı; eylemlerinin ise sermayeden yana olması düşündürücüdür. Bir kez daha hatırlatmakta fayda görüyorum. Bu ülkede ekonomi iyi gidiyorsa, hedefler tutturuluyorsa bunda en büyük hak alın teri olan emekçilerindir. Hükümetin kıdem tazminatlarının kaldırılmasına ve sulandırılmasına yönelik atacağı her adımda karşısında olacağımıza, hak gaspına karşı verilecek her türlü mücadelede yer alacağımıza ve bugün Kamu-İş’in vermekte olduğu mücadelede birlikte meydanda olacağımızı açıklamakta fayda görüyoruz.”

Editör: TE Bilisim