Saat 20.00’de başlayan aday tanıtım törenine CTP-BG Genel Başkanı ve Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Lefkoşa İlçe Başkanı Mutlu Azgın ve milletvekilleri ile bakanlar katıldı. Bedesten’de yapılan aday tanıtım törenine Lefkoşa halkı yoğun ilgi gösterdi. 29 Haziran’da yapılacak olan yerel seçimlerin ardından görev alacak olan yıldız adaylarının tanıtıldığı gecede Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı ve CTP-BG Lefkoşa Başkan adayı Kadri Fellahoğlu konuşma gerçekleştirdi. Fellahoğlu’nun yanı sıra CTP-BG Lefkoşa İlçe Başkanı Mutlu Azgın ve Başbakan Özkan Yorgancıoğlu da tanıtım gecesinde katılımcılara seslendi.

YORGANCIOĞLU: YILDIZLI HİZMET LEFKOŞALININ HAKKI
CTP-BG Genel Başkanı ve Başbakan Özkan Yorgancıoğlu, Lefkoşa başkan ve belediye meclis üyelerinin tanıtıldığı gecede bir konuşma yaptı. CTP-BG’ye ait 9 belediyede vatandaşların üstün hizmet aldığını, bu 9 belediyenin diğer belediyelerden farklı olduğunu ve bu yüzden CTP-BG’ye ait belediyelerin “Yıldızlı Belediyeler” olduğunu söyleyen Yorgancıoğlu, Lefkoşa halkının da yıldızlı hizmet alma hakkı olduğunu kaydetti. İktidara gelmeden önce yerel yönetimlerde köklü bir değişim yaşanacağını ve yeni bir vizyon ortaya koyacaklarının sözünü verdiklerini hatırlatan Yorgancıoğlu, 9 olan belediye sayısını daha yukarı çekmenin kendi görevleri olduğunu vurguladı. LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu’nun bir yıl önce ateşten gömlek giydiğini ve zor bir görev üstlendiğini dile getiren Başbakan Yorgancıoğlu, “Fellahoğlu 1 yıllık deneyimini 4 yıla yansıtacak. Lefkoşa halkı daha fazla hizmet alabilmek için yeniden Kadri Fellahoğlu’nu seçecek” dedi. Yorgancıoğlu’nun konuşmasını tamamlamasının ardından belediye meclis üyesi adayları tek tek sahneye çağrıldı ve LTB Başkanı Fellahoğlu tarafından yıldızlı rozetleri takıldı.

AZGIN: YILDIZLI BELEDİYECİLİK TÜM ADAYA YAYILACAK
Lefkoşa Türk Belediyesi başkan ve belediye meclis üyesi adaylarının tanıtım gecesinde katılımcılara seslenen Lefkoşa İlçesi Başkanı Mutlu Azgın, amaçlarının “Yıldızlı Belediyeciliği” tüm ada geneline yaymak olduğunu ifade etti. Yerel yönetimlerde “Yerinden Yönetim” ve “Önce İnsan” ilkeleriyle halkın yüzde 65’ine yıldızlı hizmet götürüldüğünü kaydeden Azgın, CTP-BG’nin önümüzdeki dönemde tüm Kuzey Kıbrıs halkına hizmet vermek için kenetlendiğinin altını çizdi. Azgın, hükümetin 2. Yerel Yönetimler Reformu ile yerinden yönetimin önünü açacağı uygulamaların desteğini arkalarına alarak aktif, ilçesinin sorunlarını takip eden, çözüm üreten, konuşan, tartışan, kaynak yaratan, denk bütçelerle, sürdürebilir projeler üreten örgütler ve belediyeler olarak, tüm Kuzey Kıbrıs’a “Yıldızlı Belediyeciliği” getirmek için çalışacaklarını sözlerine ekledi.

FELLAHOĞLU: TEK BİR LEFKOŞA VAR
Lefkoşa Türk Belediyesi Başkanı ve CTP-BG Lefkoşa Başkan adayı Kadri Fellahoğlu aday tanıtım gecesinde yaptığı konuşmasında zorluklarla geçen bir yılı geride bıraktıklarını, önümüzdeki 4 yıl içerisinde de yeniden yapılanma projelerini hayata geçirerek yeni Lefkoşa’yı yaratacaklarını söyledi. Önümüzdeki dönemde kendi ayakları üzerinde durabilen ve güçlü bir Lefkoşa yaratacaklarını müjdeleyen LTB Başkanı Kadri Fellahoğlu, Lefkoşa’yı seven insanların Lefkoşa için yapabileceklerinin herhangi bir sınırı olmadığını ifade etti. Yaşanan herşeyin ortada olduğuna vurgu yapan Fellahoğlu, “Aynası iştir kişinin lafa bakılmaz” atasözünü hatırlatarak sözlerini tamamladı.
 
Editör: TE Bilisim