Kıbrıs Türk Tütün Endüstrisi Limited Şirketi, 2013 Yılı Olağan Genel Kurulu toplantısı bugün yapıldı.

Kıbrıs Türk Tütün Endüstrisi Kurumu’nda yapılan Genel Kurul toplantısında, Yönetim Kurulu Başkanlığı’na yeniden Selahattin Baykıran getirildi.

Genel Kurul toplantısında ilk olarak, Genel Kurul Başkanlık seçimi yapıldı. Genel Kurul Başkanlığı’na Türkiye Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Başkan Yardımcısı ve tta Gayrimenkul A.Ş. Genel Müdürü İbrahim Halil Kırşan seçildi.

KIRŞAN

Kırşan, Genel Kurul’da yaptığı konuşmada, Kıbrıs Türk Tütün Endüstrisi Limited Şirketi’in %51 oranında hisseyle büyük ortağı konumunda olan, eski adıyla “Tütün, Tütün Mamulleri, Tuz ve Alkol İşletmeleri (TEKEL) Genel Müdürlüğü”, 2008 yılından sonra, “Tütün, Tütün Mamulleri, Tuz ve Alkol İşletmeleri (tta) Genel Müdürlüğü”, 2012 yılında “Gayrimenkul A.Ş. Genel Müdürlüğü” unvanıyla faaliyet gösteren ve 2013 yılı ortalarından itibaren de “tta Gayrimenkul A.Ş. Genel Müdürlüğü” unvanı altında faaliyetlerini sürdüren kuruluşu temsilen burada bulunduğunu kaydetti.

Şirketin, 14 Mayıs 1975 tarihinde KKTC Şirketler Kanunu uyarınca, %51 hisseyle TEKEL Genel Müdürlüğü , %46.5 hisseyle KKTC İnkişaf Sandığı Konsolide Fonu ve %2.5 hisseyle KKTC ETİ Teşebbüsleri ortaklığı şeklinde Lefkoşa’da kurulduğunu dile getiren Kırşan, şirketin kuruluşundan itibaren gerek hammadde ve yedek parça temini, gerekse uzmanlaşmış teknik elemanlarıyla bilgi yardımı yoluyla her türlü destek ve yardımın TEKEL tarafından verilerek bu günlere gelindiğini belirtti.

“2013 FAALİYETLERİ 800 BİN TL KARLA SONUÇLANDI”

Son yıllarda ekonomide yaşanılan konjonktürel küçülmeye paralel olarak sigara sektöründe de küçülme, satışlarda da azalmalar görüldüğünü söyleyen Kırşan, buna rağmen 2013 yılı faaliyetlerinin yaklaşık 800 bin TL karla sonuçlandığını kaydetti.

Şirketin KKTC ekonomisindeki yerini ve gücünü koruduğunu dile getiren Kırşan, 2013 yılı içerisinde 13 Milyon 850 bin adet sigara ihracatıyla KKTC’ye yaklaşık 377 bin Euro gelir getirdiğini, faaliyetleri dolayısıyla da KKTC Devletine 6 Milyon 462 bin TL vergi ve fon ödediğini belirtti.

GENEL KURUL TOPLANTI GÜNDEMİ

Konuşmanın ardından Yönetim Kurulu raporu okundu; 31.12.2013 tarihli Bilanço ve İlavesi Kar ve Zarar hesaplarının incelenmesi ve Murakıplar raporu okunarak görüşüldü.

Genel Kurul, Yönetim Kurulu Başkan ve üyelerinin seçim ve ücretlerinin tespiti, Murakıpların seçimi ve ücretlerinin tespiti, Şirketin ana hissedarlarının ticari unvan değişikliği ve 2013 yılı kar dağılımının tespitinin ardından dilek ve temennilerle sona erdi.

Yönetim Kurulu Başkanlığı’na Selahattin Baykıran getirilirken; Süleyman Balaban, Mircan Fırat ile Erkut Uluçam Yönetim Kurulu üyesi; Mehmet Kara ile Özdemir Kalkanlı da Denetim Kurulu üyesi seçildi. 
Editör: TE Bilisim