Kıbrıs Türk Hayvan Üreticileri Birliği’nin 23 Ağustos’ta yapılacak seçimlerde başkanlığa aday olduğunu açıklayan Hüseyin Beyaz, “Hayvancıların neredeyse tamamı hayvanlarını satmak ve göç etmek istiyor. Çektiğimiz stres yüzünden uyku uyuyamıyoruz” dedi ve sorunlarına dikkat çekti.
Kıbrıs Türk Hayvan Üreticileri Birliği Başkanlığı’nı uzun süredir yürüten Mustafa Naimoğulları’da 23 Ağustos’ta yapılacak genel kurulda yeniden başkanlığa aday olacağını açıkladı.
Altınova’da yaşayan Hüseyin Beyaz, ülkede hayvancıların sorunlarına çözüm bulmak için aday olduğunu belirtti. Beyaz, İskele-Karpaz bölgesinin diğer bölgelerden kopuk kaldığını ve bölgede hayvancıların sorunlarına çare bulmak için ayrı bir birlik kurmak istediğini aktardı.
Ülkede yaşanan kuraklığa rağmen hayvancıların sorunlarının dikkate alınmadan kararlar verildiğini aktaran Beyaz, KKTC’de hayvancılık sektörünün kötü durumda olmasına rağmen yetkililerin önlem almadığını öne sürdü.
Beyaz, “Memurlar maaşlarını aldı bayrama güle oynaya girdi. Hayvancılar bayramda ne yapacağını kara kara düşünüyor. Bu sizce adil mi? Sabah 3’ten akşam hava kararıncaya kadar eve girmiyoruz. Biz kimseden sadaka istemiyoruz. İşimizi yapıyoruz tam olarak karşılığını almak istiyoruz. Kasaplar istediği gibi fiyat belirliyor. Hayvan satmadan iş döndüremez hale geldik” dedi.

“Uyku uyuyamıyoruz”
    Sıcaklıktan etkilenen birçok hayvanın hastalanarak telef olduğunu aktaran Beyaz, “Bir yandan da hayvanların karnını doyurmak için uğraşıyoruz. Hayvanların karnı doymadığı için sütü az. Hayvancıların neredeyse tamamı hayvanlarını satmak ve göç etmek istiyor. Çektiğimiz stres yüzünden uyku uyuyamıyoruz” diye konuştu.
Yetkililer karar alırken hayvancıların yaşadıkları sorunları yakından incelemesi gerektiğine dikkat çeken Beyaz, geçimini sadece hayvancılıktan sağlayanların durumunun ancak bu şekilde belirlenebileceğini söyledi.
Hayvancılar Biriliği’nin eylem yaparak bir sonuca ulaşmayacağını öne süren Beyaz, “Kuraklığın şubattan beridir olacağı belliydi. Hiçbir önlem alınmadı. Hayvancılar birliğinin eylem yapması bir işe yaramayacak. Üreticiler borç batağında. Hayvancı kendi işini memur kendi işini yapsın. Artık bir düzen gelmeli. Artık bu işe bir çare bulunmalı. Dünyanın her yerinde devletler üreticiye hayvancıya destek olurken bizde kimse umursamıyor. Sadece seyrediyorlar” dedi.

Naimoğulları: Tüm hayvancılar gelip oylarını kullansın
   Bu arada Kıbrıs Türk Hayvan Üreticileri Birliği Başkanlığı Mustafa Naimoğulları’da 23 Ağustos’ta yapılacak genel kurulda başkanlığa aday olacağını açıkladı.
Birlikte dokuz yıldır başkan olarak görev yaptığını belirten Naimoğulları, “Birliği sıfırdan en güçlü birlik haline getirdik. Burada yapacak daha çok işimiz var, bu yüzden aday olacağım. Bütün üyelerimizin oy kullanımı geçerlidir. İsteyen herkes başkanlığa ve yönetim kuruluna aday olabilir. Daha güçlü bir birlik yaratmak için genel kurula gidiyoruz. Bütün hayvancıları genel kurula davet ediyoruz. Biz bir aileyiz.”

(KIBRIS)

Editör: TE Bilisim