Açıklama şöyle

"Ülkemizin doğa adına elde kalan son kalesi niteliğindeki Dipkarpaz köyü ile Zafer Burnu arasında kalan ve Bakanlar Kurulu tarafından Özel Çevre Koruma Bölgesi ilan edilmiş olan alan içerisisnde yasalar hiçe sayılarak yaşanan katlim devam etmektedir.

Ortaya koyduğumuz veriler ve yaptığımız tüm uyarılara karşın yetkililerin bu konuda geri adım atmaması ve ‘‘ben yaparım olur’’ mantığıyla doğanın tahrip edilmesine sessiz kalmaları kabul edilemez. Bu doğrultuda biraraya gelen duyarlı vatandaşlar ve sivil toplum örgütleri topyekün bir mücadele sergileme kararı almışlardır. Bizler, özgür eşeklerin yaşadığı ortamdan kural tanımaz birşekilde otoban geçirilmesine ve dozerlerin milli parkı yok etmesine müsade etmeyeceğiz.

Hep birlikte, ‘‘Karpaz Milli Parkı’nı Koruyalım İnisiyatifi’’ çatısı altında işmakinelerinin doğamızı yok etmesine karşı çıkmak için 27 Ocak 2013 Pazar günü saat 10:30’da Dipkarpaz’da Doğa Koruma Alanıiçerisinde dozerlerin çalıştığı nokta olan Blue Sea hotel yanında geniş katılımlı bir protesto eylemi gerçekleştireceğiz. Ayrıca, halkımızın eyleme katılımına olanak sağlamak amacıyla Pazar günü sabah saat 08:30’da Lefkoşa terminalinden ücretsiz otobüs de kaldırılacaktır.

Başka Kıbrıs ve Başka Karpaz olmadığı bilincinden hareketle çocuklarımızın geleceğini korumak hepimizin görevidir. Yarınlara yaşanılabilir bir Kıbrıs bırakmak için herkesi mücadelemize ortak olmaya ve gerçekleştireceğimiz eyleme destek vermeye çağırırız...

-KARPAZ MİLLİ PARKI’NI KORUYALIMİNİSİYATİFİ-

Editör: TE Bilisim