Kişmir, Bertan Zaroğlu’nun dün sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamaları eleştirerek, Zaroğlu’nun tavırlarının “küstah”, “küfürbaz”, “faşist”, “ırkçı” ve “hadsiz” olduğunu savundu.
Ali Kişmir, yaptığı yazılı açıklamada Zaroğlu’nu, “Kıbrıs düşmanlığı, Türkiyeli – Kıbrıslı ayrımı yapmak ve toplumu kutuplaştırmakla” suçladı, bu tavırların toplumda huzursuzluk yarattığını, artık bardağın taştığını belirtti.
Kişmir, “Zaroğlu şunu net olarak bilmelidir ki, onun tehditleri biz basın emekçilerini sindiremez. Hedef gösterdiği gazetecilere ve/veya yayın organlarına karşı yapılacak olan en ufak bir faşist girişimin sorumlusu bu zat olacak” ifadelerini kullandı.
Kişmir, Basın Emekçileri Sendikası ile bağlı bulunduğu Sendikal Platform’un bu konuda birlikte hareket edeceğini de kaydetti.
Ali Kişmir, Yeniden Doğuş Partisi’nin ve bazı kesimlerin Zaroğlu’nu destekler nitelikte açıklamalar yapmasını da eleştirdi.
Zaroğlu’nun, “vatandaşlığı, askerlik yapmayışı ve dokunulmazlığı” konusunda da eleştirilerde bulunan Kişmir, hükümetten, YDP’li vekilin “vatandaşlık konusunu masaya yatırmasını, araştırma yapılmasını, vatandaşlığına ve vekilliğine son verilmesini” istedi.

Editör: TE Bilisim