Basın Emekçileri Sendikası Basın-Sen Realist Gazetesi çalışanlarının haklarını alabilmek için bugün eylem yapacağını duyurdu.
Yapılan açıklamada şöyle denildi:
 “Önceki gün yayım hayatına son veren “Realist Gazetesi”, birçok  Basın Emekçisinin işsiz kalması sonucunu da doğurmuştur.  Emekçiler yalnızca işsiz kalmamış, ayni zamanda alacaklı konumda bırakılmıştır.. Çalışanlarının alacaklarının ödenmesi ve eksik sosyal yatırımlarının yapılmasıyla ilgili olarak sürdürdüğümüz iyi niyetli girişimler, şu ana kadar tatmin edici bir sonuç doğurmamıştır.

Sendikamıza Çarşamba günü ve ilgili gazetenin Genel Yayın Yönetmeni, Sayın Harun Denizkan tarafından  iletilen tek bilgi, ödemelerin birkaç gün içerisinde yapılacağı bilgisidir.

Ancak, şu ana kadar, ilgili gazetemizin asıl sahibi olan sayın Temel Bulut’a ulaşabilmemiz mümkün olmadı. Ayni şekilde, sayın Temel Bulut da bizlere ulaşarak herhangi iletişim kurmuş değildir.

Bu şartlar altında, Basın Emekçilerinin daha fazla mağdur olmasını göze almamız mümkün değildir. Halen yaşanmakta olan bu mağduriyetin, daha büyük boyutlara ulaşılmasını engellemek için, yarın (16/05/2014) saat 9.00’da mağdur Basın Emekçileriyle birlikte, çalışma dairesi önünde bir basın açıklaması yapacak ve ardından da, dilekçeleri işlem yapılmak üzere  ilgili birimlere teslim edeceğiz.

Bu noktada, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığımızı da, konu hakkında duyarlı olmaya ve işlem başlatmaya  davet ederiz.

Arkadaşlarımıza destek vermek üzere, eylemliliğimize katılabilecek basın emekçilerini yanımızda görmek bizlere güç verecektir.”

Editör: TE Bilisim