Basın Emekçileri Sendikası (Basın-Sen), İrlanda Cumhuriyeti’nin Dublin kentinde 4-7 Haziran tarihleri arasında yapılacak Uluslararası Gazeteciler Federasyonu (International Federation of Journalists_IFJ)’nin 28. Olağan Dünya Genel Kurulu’na katılacak.

Basın-Sen’den yapılan açıklamaya göre, Basın-Sen, 28. Olağan Dünya Genel Kurulu’nda Sendika Başkanı Kemal Darbaz, Genel Sekreter Canan Onurer ile Dışilişkiler Sorumlusu Ali Kurtoğlu’ndan oluşan üç kişilik delegasyon tarafından temsil edilecek.

Önümüzdeki dört yıllık IFJ Yönetim Kurulu’nun seçiminin de yapılacağı 28. Olağan Dünya Genel Kurulu, 4 Haziran Salı “Yazılı basında İyi işler değil, Kemer Sıkma" konulu konferansla başlayacak.

Uzun yıllardır IFJ’ye tam üye olan Basın-Sen, 28. Olağan Dünya Genel Kurulu’nda iki oy kullanacak.

Birçok panel ve konferansın da gerçekleştirileceği IFJ 28. Olağan Genel Kurul’da Afrika, Arap ve Avrupalı gazetecilerin panelist olacağı "Gazetecilerin Dünya Üzerindeki Mücadelesi" konulu panel de yer alacak.

Kemal Darbaz başkanlığındaki Basın-Sen delegasyonu, bu amaçla yarın İstanbul üzerinde Dublin’e gitmek üzere Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nden ayrılacak. 
Editör: TE Bilisim