Kıbrıs Türk Basın Konseyi, 28 Temmuz  seçimleri öncesinde  karşılıklı, saygı, sevgi, ve anlayış ve hoşgörünün geliştirilmesinin büyük bir kazanç olacağını belirtti.

Kıbrıs Türk Basın Konseyi Başkanı Şule Aker, 11 Temmuz Basın Günü nedeniyle yayımladığı mesajda, bu yıl da Basın Günü’nün çevre ülkelerdeki uzun süren krizler, politik karışıklıklar ve çatışmalar altında kutlandığına işaret etti.

Aker, bölgedeki karışıklıklar nedeniyle can kaybı, işkence ve göçlerin yaşandığını, görev yapan basın mensuplarının hayatını kaybettiğini veya esir alındığını belirterek, Suriye’de bir yılı aşkın süren çatışmalara dikkat çekti.

Aker, Suriye’de büyük devletlerin amaçlarına ulaşmak için ülkedeki grupları kullandıklarını ve istismar ettiklerini kaydetti.

Aker,” Bu yıkım sarmalından çıkışın tek yolu ülkelerde değişik grupların karşılıklı, sevgi, saygı, anlayış, hoşgörü geliştirmesi ve birlikte yaşama zenginliğini anlamasıdır. Ülkemizde seçimler öncesi yukarıda sayılan değerlerin öne çıkmasının büyük bir kazanç olacağı görüşündeyiz. Çünkü şu unutulmasın ki 29 Temmuz’da yine birbirimize ‘günaydın’ diyeceğiz”  ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim